Η συχνή κατανάλωση των καυτερών πιπεριών τσίλι συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από εγκεφαλικό ή καρδιά, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Ιταλών επιστημόνων.
Η συγκεκριμένη πιπεριά χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες του κόσμου και ανά τους αιώνες έχουν αναφερθεί διάφορες θεραπευτικές ιδιότητές της.
Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν μειωμένο κατά 40% κίνδυνο εμφράγματος, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.
Οι ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου Neuromed, του Τμήματος Ογκολογίας του Ινστιτούτου Υγείας Superiore di Sanita της Ρώμης, του Πανεπιστημίου Insubria στο Βαρέζε και του καρδιολογικού κέντρου Mediterranean Cardiocentro της Νάπολης έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (JACC).