Σύσσωμη η ομάδα των ευρωβουλευτών του Σύριζα παλιοί και νεοφώτιστοι τις πρώτες ημέρες που βρέθηκαν στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να καταγγείλουν ένα εικοσιτετράωρο μετά την ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου την κυβέρνηση, ότι περίπου καταλύει την δημοκρατία.
ΚΙ αυτό γιατί η ΕΡΤ και το ΑΠΕ πέρασαν απευθείας στον Πρωθυπουργό.
Του Τάσου Παπαδόπουλου
Δεν αντιλήφθηκαν ότι το θέμα ήταν καθαρά τεχνικό, μια και η αρμοδιότητα έφυγε από ένα υπουργείο που καταργήθηκε και μετακόμισε στο νέο υφυπουργό Επικρατείας. Πέρα από το επιπόλαιο και το γελοίο του πράγματος, το σημαντικότερο και σοβαρότερο είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν κατάλαβαν που πήγαν και γιατί πήγαν.
Κι αυτά τα λένε ποιοι, αυτοί που μετέτρεψαν την κρατική ΕΡΤ σε προπαγανδιστικό παραμάγαζο του Σύριζα. Αυτοί που τοποθέτησαν γκαουλάιτερ, με σκοπό να ελέγχεται ο κάθε τι που μεταδίδεται. Αυτοί που απαξίωσαν δουλειά εκατοντάδων επαγγελματιών παραδίδοντας το μαγαζί τους στην περιφρόνηση της κοινής γνώμης.
Μπορεί τα έργα και οι ημέρες της απελθούσας παρέας του Σύριζα να είναι γνωστά, όμως μια κωδικοποίηση είναι χρήσιμη με σκοπό να προσεγγίσει κάνεις διαφορετικά το μέλλον, μια και στις δημοκρατίες ο ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι εξ ίσου σημαντικός με αυτόν της κυβέρνησης αρκεί να γίνεται υπεύθυνα και εποικοδομητικά και όχι με σκοπό να ροκανίσει την ρίζα του δένδρου που λέγεται Ελλάδα.
Όπως είναι γνωστό η απελθούσα κυβέρνηση σε μείζονα θέματα όπως η παιδεία η ασφάλεια το σκοπιανό και πολλά άλλα δεν επεδίωξε κανενός είδους συναίνεση με την Αντιπολίτευση. Τόσο τη μείζονα, όσο και την ελάσσονα.
Πήρε, παρά την οριακή πλειοψηφία που διέθετε, με τους πρόθυμους της ακροδεξιάς, που ήταν πιστά στρατιωτάκια, όλες τις αποφάσεις, με τρόπο αυταρχικό, δημιουργώντας τριγμούς στην ίδια την κοινωνία και το κυριότερο διχάζοντας τους πολίτες.
Με διχαστικό λόγο, άλλωστε, υφάρπαξε την εξουσία και με ανεφάρμοστες υποσχέσεις υπέκλεψε την ψήφο των πολιτών.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Από το ξήλωμα του νόμου Διαμαντοπούλου για την Παιδεία που είχαν υπερψηφίσει πλέον των 250 βουλευτών. Από την διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ που μετέτρεψε σε ξέφραγο αμπέλι την Αθήνα, ή από τη συμφωνία των Πρεσπών που έκλεισε ερήμην του συνόλου της Αντιπολίτευσης δημιουργώντας ρωγμές στην κοινωνία.
Στο παραπέντε των εκλογών επιχείρησαν να αλλάξουν την ηγεσία του Αρείου Πάγου καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατικής τάξης και ψήφισαν τους νέους ποινικούς κώδικες μετατρέποντας πολλά κακουργήματα σε πλημμελήματα.
Έφτασε βουλευτής του Σύριζα να διερωτάται λέγοντας τι θα κάνουν αυτοί που πήραν τρία στις πανελλήνιες, λες και η ακαδημαϊκή καριέρα αφορά και τους λεγόμενους κουμπούρες.
Αυτό συνακόλουθο με τον περιβόητο νόμο Γαβρόγλου που εν μια νυκτί ονόμασε τα ΤΕΙ Πανεπιστήμια, χωρίς να φροντίσει πριν, να αναβαθμίσει το περιεχόμενο των σπουδών τους και κυρίως να κάνει κάτι σχετικά με την τεχνολογική εκπαίδευση.
Υπάρχουν πολλά να γίνουν προκειμένου να καθαρίσει ο κόπρος του Αυγείου. Και εδώ ο ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι κρίσιμος και χρήσιμος. Με δεδομένη την μέχρι τώρα ανεύθυνη στάση του Σύριζα το βάρος πέφτει στους ώμους του Κινήματος Αλλαγής.
Τόσο η ολοκλήρωση της συνταγματικής αλλαγής, όσο και ο εκλογικός νόμος, που χρειάζεται άμεση αλλαγή θα πρέπει να γίνουν με συναινέσεις, μια και ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα25 δεν φαίνεται να βλέπουν συνεργασίες και συναινέσεις σε κανένα επίπεδο.
Το βάρος της ευθύνης κρίσιμων αλλαγών πέφτει στο Κίνημα Αλλαγής, που καλείται να διαδραματίσει έναν κρίσιμο ρόλο αυτόν της θεσμικής Αντιπολίτευσης και αυτόν της συναίνεσης όπου και όταν χρειάζεται, προκειμένου η χώρα να αναζητήσει νέους δρόμους για την Οικονομία, την Ασφάλεια, την Παιδεία που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες μιας σύγχρονης δημοκρατικής κοινωνίας…