Το τυρί, οι ηλιόσποροι και το ακατέργαστο ρύζι ακούγονται σαν ένα μείγμα που δεν ταιριάζει και δεν αξιοποιείται- εκτός και αν τυχαίνει να είσαι διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων.
Μια ομάδα κεφαλαίων που βασίζονται σε υπολογιστές είχε μια πλήρη χρονιά το 2017 στοιχηματίζοντας στη μελλοντική τιμή τέτοιων "εξωτικών" περιουσιακών στοιχείων. Η επιτυχία αυτού του τύπου στρατηγικής, δηλαδή διαχείρισης συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, κι η κλίση της βιομηχανίας για παρακολούθηση των τάσεων, ελκύουν τώρα νέους συμμετέχοντες παρά τους κινδύνους που δημιουργούνται από τα χαμηλά επίπεδα ρευστότητας, αναφέρει το newmoney.
Οι επιστροφές των αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου έχουν επηρεαστεί από τις νομισματικές πολιτικές της κεντρικής τράπεζας που δυσκολεύουν όλο και περισσότερο την προσπάθεια να συμπεριφερθούν καλύτερα από την αγορά σε όλα, από τα ομόλογα ως τις μετοχές. Αυτό ωθεί ορισμένους οπαδούς της τάσης να μετακινηθούν σε λιγότερο συνωστισμένες αγορές, όπως οι εξωχρηματιστηριακές κινητές αξίες, η ηλεκτρική ενέργεια και ο άνθρακας.
Το αμοιβαίο κεφάλαιο AHL Evolution της Man Group Plc, ένα από τα πρώτα που εισήλθε σε αυτήν την εξειδικευμένη αγορά, είχε απόδοση 18% πέρυσι. Το Ταμείο Συστημικών Εναλλακτικών Αγορών που διαχειρίζεται η Leda Braga πήγε ακόμη καλύτερα, καταγράφοντας κέρδη 24%, σύμφωνα με ένα πρόσωπο με γνώση του θέματος. Αντίθετα, τα κεφάλαια που είχαν κερδοσκοπήσει σε πιο συμβατικά περιουσιακά στοιχεία και δείκτες είχαν μέσες αποδόσεις μόλις 1,9%.