Την περασμένη Πέμπτη το protothema.gr δημοσίευσε ρεπορτάζ από την Μήλο, στο οποίο αφού σημείωνε ότι το νησί διανύει την καλύτερη τουριστική χρονιά της ιστορίας του, με ποιοτικούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο, επισήμανε ότι δυστυχώς οι βασικές υποδομές του βρίσκονται υπό κατάρρευση.
Για να είμαστε ειλικρινείς ,στο ρεπορτάζ αυτό δεν ήμασταν πρωτοπόροι …Είχαν προηγηθεί αντίστοιχα δημοσιεύματα στις διαδικτυακές εκδόσεις της «Καθημερινής» και του «Βήματος», στα οποία επίσης υπογράμμιζαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί: Έλλειψη νερού, πολλά σκουπίδια στους δρόμους και άλλα που είναι αλήθεια ότι βγαίνουν πάντα στην επιφάνεια την κρίσιμη ώρα, δηλαδή το καλοκαίρι που έρχονται οι τουρίστες.
Φευ όμως τα ρεπορτάζ αυτά (μαζί και το δικό μας) φαίνεται ότι δεν απέδιδαν ολόκληρη την αλήθεια, αφού τα προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερα και όπως είναι λογικό τα έχουν εντοπίσει πριν απ΄όλους οι ίδιοι οι κάτοικοι του νησιού. Γι αυτό και με μια έγγραφη διαμαρτυρία -καταπέλτη προς τον δήμαρχο Μήλου …τα λένε όλα και μάλιστα χωρίς φόβο και πάθος. Ειδικά στο θέμα της (μη) αποχέτευσης το οποίο δυστυχώς έχει μετατρέψει το πανέμορφο νησί σε... βόθρο (δείτε παρακάτω όλη την επιστολή των κατοίκων) οι καταγγελίες τους είναι πραγματικός καταπέλτης.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μάλιστα, προ ολίγων ημερών, επέβαλε πρόστιμο 42.000 ευρώ στον Δήμο Μήλου για παράνομη απόρριψη λυμάτων που υποβαθμίζουν το περιβάλλον (δείτε τη σχετική απόφαση).
Αντί όμως ο δήμαρχος Μήλου κ. Δαμουλάκης να απαντήσει στα πραγματικά μεγάλα και ντροπιαστικά για το νησί και τον τουρισμό, που τώρα που είναι στην κορύφωση του, προβλήματα, έστειλε μια προσβλητική, επιθετική και απειλητική επιστολή στο «Πρώτο Θέμα» για το ρεπορτάζ που δημοσίευσε (διαβάστε την παρακάτω και αυτήν).
Απαντάμε λοιπόν στον «δημαρχάρα της φακής» που αντί να αδειάσει τους βόθρους, να μαζέψει τα λύματα από τους δρόμους και τα χωράφια των Μηλίων, αντί να ξεβρομίσει το νησί από τα σκουπίδια και αντί φέρει λίγο νεράκι, άρχισε τις δήθεν μεγαλεπήβολες καμπάνιες για να φέρει την Αφροδίτη της Μήλου από το Λούβρο, ότι ο κόσμος με αυτά... δεν τσιμπάει.
Αλλά όπως του είναι γνωστό δεν μασάμε κι εμείς. Ρωτάμε λοιπόν να μας πει, μια και κάνει και για εμάς διάφορους υπαινιγμούς: Δεν μας λες ρε δημαρχάρα της... αντίστασης εσύ που ήσουν άραγε όταν το «Πρώτο Θέμα», με δεκάδες ρεπορτάζ του, ανέδειξε την τεράστια περιβαλλοντική ρύπανση που έκανε η εταιρεία S&B του Κυριακόπουλου στο Τσιγκράδο και αλλού; Εμείς πρώτα τον καταδικάσαμε καμιά 20αριά μήνες φυλακή για μόλυνση του περιβάλλοντος και μετά τον αναγκάσαμε να σταματήσει την απόρριψη λυμάτων στη θάλασσα.
Ναι ρε δημαρχάρα μιλάμε για τον κ. Κυριακόπουλο που εισέπραξε 800 εκατ ευρώ πουλώντας τη γη της Μήλου σε μια πολυεθνική εταιρεία. Μήπως άκουσες τίποτα; Μήπως ζήτησες τίποτα από την υπεραξία ενός τόσο μεγάλου ντιλ, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, υπέρ του νησιού που εκπροσωπείς; Ούτε ψιχουλάκι για να φτιάξεις στο νησάκι,κανένα βιολογικό καθαρισμό της προκοπής δεν πήρες. Τόσες τρύπες άφησε ανοιχτές, στα βουνά η επιχείρηση. Πήρες τίποτα η τζάμπα το σέρβις;
Μήπως και τότε ήσουν μαζί του αποσιωπώντας τις χοντρές παρανομίες του; Μήπως από αυτόν... ξεπατίκωσες τα κόλπα με την ρύπανση για την οποία πληρώνει ο δήμος πρόστιμα;
Ακόμα και ο γιατρός του νησιού, Ηλίας Αποστολόπουλος, αγανάκτησε από την ρύπανση και τους κινδύνους που προκαλεί για την υγεία των κατοίκων και των τουριστών και ανεβάζει συνεχώς βίντεο και φωτογραφίες από το απεχθές αυτό θέαμα (δείτε τα). Αυτά για την ώρα ως απάντηση και... κοίτα, δεν χανόμαστε!
Η επιστολή διαμαρτυρία κατοίκων την Μήλου στον Δήμαρχο Μήλου
Μετά την σημερινή συγκέντρωση στο Δημαρχείο Μήλου επιδόθηκε επιστολή με τα αιτήματα των συγκεντρωμένων συμπολιτών μας που εκτός από τον Δήμο απευθύνονται και στο Υπουργείο Υγείας και Εσωτερικών και την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου.
Διαβάστε την επιστολή Προς
1) Δήμο Μήλου
2) Υπουργείο Εσωτερικών
3) Υπουργείο Υγείας
4) Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
ΘΕΜΑ: «Ύδρευση, αποχέτευση & απορρίμματα Δήμου Μήλου. Κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.»
Αξιότιμοι Κυρίες & Κύριοι Σήμερα, Κυριακή 16/7/2017 στις 10 το πρωί, συγκεντρωθήκαμε έξω από το δημοτικό κατάστημα κάτοικοι της Μήλου, διαμαρτυρόμενοι για την συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση, που επικρατεί στον δήμο μας εδώ και δύο χρόνια, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν δοθεί λύσεις στα παρακάτω θέματα: 1) Ξεκινώντας από το θέμα της ύδρευσης. Είναι απαράδεκτο, αρκετοί οικισμοί του νησιού μας να μην έχουν νερό επί σειρά ημερών, ενώ κάποιοι άλλοι να έχουν εντελώς ακατάλληλο για χρήση νερό κι αυτό εκ περιτροπής.
Επίσης , σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρείας που ανέλαβε να λύσει το πρόβλημα, το νερό της δεξαμενής του Κάστρου είναι ακατάλληλο για πάσα χρήση (παραπέμπουμε στα πρακτικά συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου). Παράλληλα, όλο το νησί στερείται επάρκειας νερού γιατί ο δήμος δεν είχε προβλέψει την ποσότητα που θα χρειαζόταν, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, η οποία διαφαινόταν εδώ και καιρό από την διεθνή τάση. 2) Στο θέμα της αποχέτευσης.
Είναι απαράδεκτο, το 2017 και μετά από 7 χρόνια παραμονής στο αξίωμα του σημερινού δημάρχου, να εξακολουθεί να υπάρχει θέμα σοβαρής υποβάθμισης του περιβάλλοντος και κινδύνων για την δημόσια υγεία λόγω της ανεξέλεγκτης διάθεσης των λυμάτων σε διάφορα σημεία του νησιού, από το δημοτικό αποχετευτικό δίκτυο. Απόρροια αυτής της κατάστασης ήταν και το πρόστιμο που επεβλήθη πρόσφατα από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στον δήμο, ύψους 42.000 €, μετά από καταγγελίες πολιτών και φορέων του νησιού. 3) Στο θέμα των απορριμμάτων.
Δεν λειτουργεί η ανακύκλωση, με αποτέλεσμα να έχει απαξιωθεί εντελώς από τους κατοίκους και, παρά την αυξημένη τουριστική κίνηση, δεν γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων σε τακτά διαστήματα, ενώ όλα καταλήγουν σε ανεξέλεγκτη χωματερή. Στο νησί μας εξακολουθεί να λειτουργεί ένας από τους 16 χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων για τους οποίους η χώρα μας πληρώνει σημαντικό πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μετά τα παραπάνω εκτεθέντα και λόγω της αδιαφορίας του δημάρχου, καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και κάθε αρμόδιο όργανο της πολιτείας να αναλάβουν τις προσωπικές και πολιτικές τους ευθύνες. Ζητάμε:
1) Πόσιμο και επαρκές νερό σε όλο το νησί.
2) Άμεση συμμόρφωση με τους διεθνείς κανονισμούς διάθεσης λυμάτων.
3) Εφαρμογή του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων σύμφωνα με το περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης και τον εθνικό σχεδιασμό.
4) Να σταματήσει η ανεξέλεγκτη διάθεση και να δημιουργηθεί χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων.
Αυτονόητο είναι ότι πρέπει να λειτουργήσει άμεσα η ανακύκλωση.
Δηλώνουμε ότι:
1) Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα πάγια τέλη των λογαριασμών ύδρευσης για το διάστημα που δεν έχουμε νερό ή που το νερό είναι ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση.
2) Αρνούμαστε να πληρώνουμε τα τέλη αποχέτευσης τη στιγμή που τα λύματα δεν καταλήγουν στον βιολογικό καθαρισμό.
3) Δεν δεχόμαστε να χρεωθούν οι δημότες της Μήλου το πρόστιμο που έχει ήδη επιβληθεί στον δήμο για το ζήτημα των λυμάτων καθώς και για τυχόν νέα πρόστιμα. Τα πρόστιμα αυτά πρέπει να πληρωθούν από τον ίδιο τον δήμαρχο που έχει την αποκλειστική ευθύνη.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ
Πρόστιμο στο Δήμο Μήλου για τα λύματα
Επιβολή διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμο) 42.000 ευρώ σύμφωνα με το αρ. 30 του Ν. 1650/1986, όπως τροποποιήθηκε από το αρ. 21 του Ν. 4014/2011 και ισχύει, στο Δήμο Μήλου για παράβαση των διατάξεων της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις του Νόμου 3852/2010 (ΦΕΚ 87/7-6-2010) «Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Το με αριθμό ΠΔ 130/2010 (ΦΕΚ 223/27-12-2010) «Οργανισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», όπως τροποποιήθηκε με την υπ΄ αρ. 49947/2015 (ΦΕΚ 1666/Β/10-8-2015) απόφαση του ασκούντα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
Τη με αριθμό 29319/2692/17-3-2017 (ΦΕΚ 1014/Β/24-3-2017) απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου περί «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στον Αντιπεριφερειάρχη Φλεβάρη Ιωάννη.».
Το Ν. 3861/2010 (ΦΕΚ 112/Α/13-06-2010) περί «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο ‘Πρόγραμμα Διαύγεια’ και άλλες διατάξεις».
Το Ν. 1650/1986 (ΦΕΚ 160/Α/16-10-1986) «Για την προστασία του περιβάλλοντος», όπως τροποποιήθηκε από το Ν. 3010/2002 (ΦΕΚ 91/Α/2002) «Εναρμόνιση του Ν. 1650/1986 με τις οδηγίες 97/11 Ε.Ε. και 96/61/Ε.Ε., διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει.
Το Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α/21-9-2011) περί «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος».
Τη με αρ. πρ. ΔΙΠΕΧΩΣ Κυκλάδων 115286/1276/19-9-2016 καταγγελία του κ. Δημήτριου Κουρμουλάκη για την ανεξέλεγκτη απόρριψη μπάζων και βοθρολυμάτων σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του.
Τη με αρ. πρ. 3/19-8-2016 καταγγελία του «Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου» (αρ. πρ. ΔΙΠΕΧΩΣ Κυκλάδων 104396/1131/23-8-2016), που αφορά στην ανεξέλεγκτη απόρριψη ανεπεξέργαστων λυμάτων από αγωγούς και βυτιοφόρα οχήματα σε διάφορες περιοχές της νήσου Μήλου.
Την από 22-7-2016 ανώνυμη καταγγελία (αρ. πρ. ΔΙΠΕΧΩΣ Κυκλάδων 98113/1063/5-8-2016) περί μη λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Μήλου και ανεξέλεγκτης απόρριψης των λυμάτων στο ΧΑΔΑ αλλά και σε άλλα σημεία του νησιού.
Τη με αρ. πρ. ΔΙΠΕΧΩΣ Κυκλάδων 97918/1059/5-8-2016 καταγγελία των κ.κ. Η. Αποστολόπουλου, Κ. Συμεωνίδη, Μ. Ζούλια και Ε. Μικέλη που αφορά στην ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων σε διάφορες περιοχές της νήσου Μήλου.
Τη με αρ. πρ. 97918/1059/17-8-2016 απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων περί «Συγκρότηση Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.)»
Το με αριθ. πρωτ. 115164/1275/19-9-2016 έγγραφο της ΔΙΠΕΧΩΣ Κυκλάδων με θέμα: «Ανάκληση της με αρ. πρ. 112510/1246/12-9-2016 πρόσκλησης μελών ΚΕΠΠΕ και ορισμός νέας ημερομηνίας πρόσκλησης.».
Την από 26-9-2016 έκθεση αυτοψίας του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Το με αρ. πιστ. 21/5-10-2016 του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας με θέμα την «Έκθεση αποτελεσμάτων χημικής ανάλυσης δειγμάτων αστικών λυμάτων».
Το με αριθ. πρωτ. 98113/1063/25-11-2016 έγγραφο της ΔΙΠΕΧΩΣ Κυκλάδων με το οποίο καλείται ο Δήμος Μήλου να υποβάλλει τις απόψεις του επί των διαπιστώσεων του ΚΕΠΠΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Το με αρ. πρ. 7460/12-12-2016 έγγραφο του Δήμου Μήλου (αρ. πρ. 156222/1754/14-12-2016 ΔΙΠΕΧΩΣ Κυκλάδων) με θέμα «Απόψεις μας επί των διαπιστώσεων του ΚΕΠΠΕ».
Το με αρ. πρ 156222/1754/2016/30-3-2017 έγγραφο της ΔΙΠΕΧΩΣ Κυκλάδων με το οποίο διαβιβάζεται στον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Ιωάννη Φλεβάρη η από 3-2-2017 εισήγηση επιβολής διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμο) του ΚΕΠΠΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Το από 11-7-2017 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Ι. Φλεβάρη με το οποίο απεστάλει στην ΔΙΠΕΧΩΣ Κυκλάδων η αποδοχή της από 3-2-2017 εισήγησης επιβολής διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμο) του ΚΕΠΠΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Α. Την επιβολή διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμο) στο Δήμο Μήλου (ΑΦΜ 090281858, ΔΟY Γ’ Πειραιά) συνολικού ύψους σαράντα δύο χιλιάδων ευρώ (42.000 €), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 30 του Ν. 1650/1986, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 4 του Ν. 3010/2002 και το άρθρο 21 του Ν. 4014/2011, λόγω υποβάθμισης του περιβάλλοντος και παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Ειδικότερα, το ανωτέρω πρόστιμο επιμερίζεται ως εξής για κάθε διαπιστωθείσα παράβαση:
Παράβαση 1η: Λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός), που βρίσκεται στη περιοχή Αγ. Στυλιανή, χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση (χωρίς Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων ΑΕΠΟ) κατά παράβαση του άρθρου 2 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α/21-9-2011). Το επιβαλλόμενο πρόστιμο για την εν λόγω παράβαση είναι τρεις χιλιάδες ευρώ (3.000 €).
Παράβαση 2η: Κατασκευή αναχώματος και επιχωμάτωση του ρέματος που διέρχεται επί των ορίων του γηπέδου της μονάδας βιολογικού καθαρισμού με αποτέλεσμα την αλλοίωση της φυσικής του κατάστασης και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 2 του Ν. 1650/1986, που επισύρει την επιβολή των κυρώσεων του αρ. 30 του Ν. 1650/1986 (ΦΕΚ 160/Α/16-10-1986) ως τροποποιήθηκε και ισχύει. Τα ρέματα προστατεύονται καθ’ όλη τους την έκταση και ανεξάρτητα από τις διαστάσεις τους, ώστε να διατηρείται η φυσική τους κατάσταση και να διασφαλίζεται η επιτελούμενη από αυτά λειτουργία της απορροής των υδάτων (Σ.τ.Ε. 319/2002, 2669/2001, 2656/1999, κ.ά., Π.Ε. Ολομ. 262/2003). Το επιβαλλόμενο πρόστιμο για την εν λόγω παράβαση είναι τρεις χιλιάδες ευρώ (3.000 €).
Παράβαση 3η: Απόρριψη λυμάτων στην τεχνητή λεκάνη που βρίσκεται επί του ρέματος που διέρχεται των ορίων του γηπέδου της μονάδας βιολογικού καθαρισμού με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 2 του Ν. 1650/1986, που επισύρει την επιβολή των κυρώσεων του αρ. 30 του Ν. 1650/1986 (ΦΕΚ 160/Α/16-10-1986) ως ισχύει. Το επιβαλλόμενο πρόστιμο για την εν λόγω παράβαση είναι εννέα χιλιάδες ευρώ (9.000 €).
Παράβαση 4η: Ανεξέλεγκτη απόρριψη βοθρολυμάτων σε αγροτεμάχιο φερόμενης ιδιοκτησίας της εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου που βρίσκεται στη θέση Τουρκοπόταμος με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 2 του Ν. 1650/1986, που επισύρει την επιβολή των κυρώσεων του αρ. 30 του Ν. 1650/1986 (ΦΕΚ 160/Α/16-10-1986) ως τροποποιήθηκε και ισχύει. Το επιβαλλόμενο πρόστιμο για την εν λόγω παράβαση είναι εννέα χιλιάδες ευρώ (9.000 €).
Παράβαση 5η: Ανεξέλεγκτη απόρριψη βοθρολυμάτων στη θέση Αγία Στυλιανή και 350μ. περίπου βόρεια της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 2 του Ν. 1650/1986, που επισύρει την επιβολή των κυρώσεων του αρ. 30 του Ν. 1650/1986 (ΦΕΚ 160/Α/16-10-1986) ως τροποποιήθηκε και ισχύει. Το επιβαλλόμενο πρόστιμο για την εν λόγω παράβαση είναι εννέα χιλιάδες ευρώ (9.000 €).
Παράβαση 6η: Ανεξέλεγκτη απόρριψη βοθρολυμάτων στη θέση Νταντάλια και 170μ. περίπου βόρεια της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 2 του Ν. 1650/1986, που επισύρει την επιβολή των κυρώσεων του αρ. 30 του Ν. 1650/1986 (ΦΕΚ 160/Α/16-10-1986) ως τροποποιήθηκε και ισχύει. Το επιβαλλόμενο πρόστιμο για την παράβαση αυτή είναι εννέα χιλιάδες ευρώ (9.000 €).
Β. Τη συμμόρφωση του Δήμου Μήλου με την κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία.
Η είσπραξη του ανωτέρου διοικητικού προστίμου θα πραγματοποιηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών (Δ.Ο.Υ.), σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.), ως ισχύει. Το παραπάνω πρόστιμο βεβαιώνεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. κατά 50% υπέρ του
«Πράσινου Ταμείου» (πρώην ΕΤΕΡΠΣ) με Κωδικό Αριθμό Εσόδων (ΚΑΕ) 3517, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3889/2010 (ΦΕΚ 182/Α/12-10-2010) και κατά 50% υπέρ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων) με Κωδικό Αριθμό Εσόδων (ΚΑΕ) 64059, σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. 31404/2005 (ΦΕΚ 868/Β/2005).
Μετά την πληρωμή του ανωτέρω διοικητικού προστίμου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. να προσκομισθεί στην υπηρεσία μας το πρωτότυπο σχετικό διπλότυπο είσπραξης. Στην αντίθετη περίπτωση, μετά την έλευση 60 ημερών από την επίδοση της παρούσας απόφασης, η υπηρεσία μας θα προχωρήσει στη βεβαίωση του προστίμου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. με την έκδοση χρηματικού καταλόγου για την αναγκαστική είσπραξη του προστίμου.
Ο οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης αυτής εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσιοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση στα όργανα που προβλέπονται στα άρθρα 227 και 238 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/7-6-2010), όπως ισχύει. Προσφυγή, επίσης, μπορεί να ασκηθεί ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Δικαστηρίου μέσα σε προθεσμία εξήντα (60) ημερών από την ημερομηνία που έλαβε αποδεδειγμένα γνώση αυτής της απόφασης ο προσφεύγων (αρ. 53 του Ν. 3900/2010, ΦΕΚ 213/Α/17-12-2010 και αρ. 66 Ν. 2717/1999, ΦΕΚ 97/Α/17-5-1999).
Σε οποιασδήποτε περίπτωση άσκησης προσφυγής ο προσφεύγων καλείται να την κοινοποιήσει στην υπηρεσία μας το αργότερο εντός 15 ημερών από την κατάθεσή της, όπως και κάθε άλλο έγγραφο που την αφορά (π.χ. αποφάσεις αναστολής εκτέλεσης προστίμων κ.α.).
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Ιωάννης Φλεβάρης
Ανάκληση άρθρου ζητά ο Δήμος Μήλου από το Πρώτο Θέμα