Απορρίφθηκε η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.
Η μυστική ψηφοφορία αφορούσε την πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη και 73 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας περί την υπηρεσία σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 1 του ν. 1608/1950 «περί αυξήσεως των ποινών των προβλεπομένων δια τους καταχραστάς του Δημοσίου» κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή, πρώην υπουργού Υγείας, του Ανδρέα Ξανθού, υπουργού Υγείας και του Παύλου Πολάκη, αναπληρωτή υπουργού Υγείας.
Η ψηφοφορία ήταν αυτοτελής, για κάθε πολιτικό πρόσωπο, και διεξήχθη σε τρεις κάλπες. Οι βουλευτές καλούνταν να ψηφίσουν «ναι», «όχι» ή «παρών» στη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.
Για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 238. Άκυρα ψηφοδέλτια 29. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 151. Παρών ψήφισαν 1.
Για τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ψήφισαν 267 συνολικά βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 234. Άκυρα 33 ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 88. Κατά της πρότασης ψήφισαν 145 . Παρών ψήφισαν 1 .
Για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 236. Άκυρα ψηφοδέλτια 31. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 149. Παρών ψήφισαν 1 .
Υπέρ της πρότασης δήλωσαν ότι ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, έριξαν στις κάλπες άκυρο ψηφοδέλτιο, ενώ το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.