Στον αγώνα της διεκδίκησης των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας μπαίνουν και οι υπάλληλοι της Βουλής καταθέτοντας μαζικά αιτήσεις για την επιστροφή των περικοπών της περιόδου 2013 - 2018.
Αντίστοιχες κινήσεις βέβαια κάνει το σύνολο των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα μετά τις πρόσφατες σχετικές δικαστικές αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής απέστειλε σε όλους τους εργαζόμενους του κοινοβουλίου την σχετική φόρμα για συμπλήρωση. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι εάν το αίτημα δεν ικανοποιηθεί από την διοίκηση της Βουλής τότε θα ακολουθήσουν δικαστικές προσφυγές με τον Σύλλογο να αναλαμβάνει τα σχετικά έξοδα, αναφέρει το protothema.
Η αίτηση δεν αφορά μόνο τους μόνιμους αλλά και τους συμβασιούχους και τους μετακλητούς, δηλαδή περίπου 2.000 εργαζόμενους. Υπενθυμίζεται ότι κατά την έναρξη της μνημονιακής περιόδου οι υπάλληλοι της Βουλής στοχοποιήθηκαν ως το αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα των προνομιούχων του δημοσίου καθώς λάμβαναν συνολικά δεκαέξι μισθούς.
Τότε βέβαια οι ίδιοι υποστήριζαν ότι η στοχοποίησή τους είναι κατευθυνόμενη προκειμένου το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον να μην «πέσει» στους εργαζόμενους του υπουργείου Οικονομικών που απολάμβαναν περισσότερα προνόμια. Σε κάθε περίπτωση τα τελευταία χρόνια η Βουλή έχει υιοθετήσει τα μισθολόγια του δημόσιου τομέα που σημαίνει ότι οι 16 μισθοί έγιναν 10.
Βέβαια, οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι το τελευταίο διάστημα με διάφορα τρικ, όπως πληρωμή υπερωριών πέραν των προβλεπόμενων, επιδόματα κίνησης κ.α. στο τέλος της χρονιάς οι μισθοί αυξάνονταν σε 12. Εάν λοιπόν δικαιωθούν οι προσφυγές θα έχουν την δυνατότητα να πάνε στους 14 μισθούς και να σηματοδοτήσουν την επιστροφή της χώρας στην «κανονικότητα».