Στοιχεία – σοκ για το απίστευτο και ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ πάρτι Τζόγου στο ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ διαδίκτυο, προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με αυτά, τον αναλυτικό πίνακα με ονόματα και ποσά δημοσιεύουμε παρακάτω, μόνο για το 2017 οι προσωρινά αδειοδοτημένες εταιρείες – «ημιπαράνομες» για πολλούς παράγοντες της αγοράς, ανάμεσα τους και τον ΟΠΑΠ – κατέγραψαν τον απίστευτο ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΤΖΙΡΟ των 5,3 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Και κάνουμε λόγο για ΔΗΛΩΜΕΝΟ τζίρο-κύκλο εργασιών, αφού επαφίεται στον… πατριωτισμό των ιδιοκτητών τους να αναφέρουν κέρδη και ποσά!
Εταιρείες που έχουν τους σέρβερ τους στην Μάλτα, στον Παναμά ή στα νησιά Κέιμαν και οι οποίες δηλώνουν ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ αφού το ΥΠΟΙΚ αδυνατεί να τους ελέγξει.
Άντε τώρα να πιστέψεις πως τα δηλώνουν όλα. Ακόμη και εάν (γεγονός απίθανο) να τα δηλώνουν…
Στην πρώτη θέση στην λίστα κερδοφορίας των διαδικτυακών Εταιρειών Τζόγου, φιγουράρει η εταιρεία Stoiximan του «αγαπημένου» (μέχρι πρότινος) παιδιού του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά, Δημήτρη Μάρη.
Η Εταιρεία Τζόγου «Stoiximan» του Δημήτρη Μάρη (αλλά και της συζύγου του χρεοκοπημένου εκδότη Φώτη Μπόμπολα) ο οποίος καταγράφει ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ εκδοτική δραστηριότητα στα αμελητέας παρέμβασης δημοσιογραφικά sites που έχει ο «όμιλος» 24 Media, εμφανίζει μόνο για το 2017 τζίρο 2 δισεκατομμύρια 200 εκατομμύρια ευρώ!
Ναι καλά ακούσατε, τζίρος 2,2 Δισεκατομμύρια ευρώ!
Και κέρδη που αγγίζουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας «βαριές» και παραδοσιακές βιομηχανίες της χώρας.
Αναφερόμαστε ειδικά στον Δημήτρη Μάρη, όχι μόνο γιατί μαζί με την «Betshop» έχουν το 90% του Τζίρου και των Κερδών στο Διαδίκτυο, αλλά και γιατί η υπόθεση των ανέλεγκτων προηγούμενων χρήσεων της Stoiximan και των προσωπικών του «ανοικτών» (πιθανώς) φορολογικών υποθέσεων έχουν απασχολήσει επανειλημένως την Βουλή, με σειρά «φωτογραφικών» αναφορών από τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ενώ παράλληλα ο Δημήτρης Μάρης (εκτός από Στοιχηματζής) δηλώνει Εκδότης, διαθέτει sites και ραδιόφωνα (φίλα προσκείμενα όλα προς τον ΣΥΡΙΖΑ) και προοριζόταν από το (απερχόμενο) Καθεστώς Μαξίμου, να γίνει ο «νέος Ψυχάρης». Κάτι που βεβαίως δεν συνέβη ποτέ…
Πάντως ο Δημήτρης Μάρης από την πλευρά ισχυρίζεται πως δεν είναι «ανοικτός» φορολογικά και διαρρέει δεξιά και αριστερά, πως έκανε έκανε αίτημα εισαγωγής του στον νόμο περί εθελούσιας αποκάλυψης κεφαλαίων και δήλωνε διατεθιμένος να πληρώσει όσα του καταλογίζονται.
Κάτι που δεν γνωρίζουμε εάν έχει συμβεί μέχρι τώρα…
Γιατί η Κυβέρνηση καθυστερεί το Νομοσχέδιο για την αδειοδότηση του Ηλεκτρονικού Τζόγου;
Το μείζον πάντως θέμα που τίθεται είναι γιατί η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Τσακαλώτοςκαθυστερούν το νομοσχέδιο για τον διαδικτυακό τζόγο;
Γιατί αρνούνται να βάλουν άμεσα καθαρούς κανόνες στο παιχνίδι, την ίδια στιγμή που ισοπεδώνουν το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας με δυσβάσταχτα χαράτσια;
Ποιον και με ποιο τρόπο ευνοεί το «σκοτεινό» καθεστώς των Σέρβερ στην Μάλτα ή στον Παναμά, που εξυπακούεται πως συνεπάγεται ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ εκατομμυρίων ευρώ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ;
Τέλος σε ποιες τσέπες, σε λογαριασμούς ποιων και σε ποιους Φορολογικούς Παραδείσους καταλήγουν όλα αυτά;
Η Κυβέρνηση οφείλει όχι μόνο να απαντήσει, αλλά και να κινηθεί άμεσα…
Η.ΤΖΑΦΕΡΗΣ
Ακολουθεί το δημοσίευμα της «Καθημερινής»
Οι Ελληνες πόνταραν online 5,3 δισ. το 2017 σε τυχερά παιχνίδια
Σημαντική αύξηση παρουσιάζει η αγορά των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς. Οι 24 προσωρινά αδειοδοτημένοι πάροχοι εμφάνισαν στο υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) συνολικό τζίρο (πονταρίσματα) ύψους 5,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,1% σε σχέση με το 2016.
Το πιο σημαvτικό είναι ότι οι εταιρείες παρουσίασαν αύξηση των μεικτών εσόδων τους (Gross Gaming Revenue ή GGR) κατά 30%, οδηγώντας σε αντίστοιχη αύξηση της φορολογίας των παιγνίων (GGR Tax). Ετσι, πέρυσι το ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε κάτι λιγότερο από 100 εκατ. ευρώ από φόρους παιγνίων μέσω του Διαδικτύου. Το ποσό αυτό, πριν από τέσσερα χρόνια ήταν μηδενικό και όλα δείχνουν ότι θα αυξηθεί και στη διάρκεια του 2018.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, τον ηλεκτρονικό τζόγο ελέγχουν δύο επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις εταιρείες Malta Gaming Services, γνωστότερη ως «stoiximan.gr» και Β2Β Gaming Services Malta, γνωστότερη ως «betshop.gr».
Oι δύο επιχειρήσεις ελέγχουν το 80% του συνολικού (δηλωμένου) τζίρου στην Ελλάδα και το 90% των (δηλωμένων) ακαθάριστων εσόδων των παρόχων (GGR).
Βεβαίως, όπως υποδηλώνουν και οι ονομασίες τους, είναι εταιρείες με έδρα τη Μάλτα. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που κατέχουν προσωρινή άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα. Εκεί, ή σε άλλους εξωχώριους παραδείσους (Γιβραλτάρ, Ν. Κεϊμάν κ.λπ.) βρίσκονται και οι πλατφόρμες, δηλαδή οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το λογισμικό που εξυπηρετούν διαδικτυακά τους πελάτες τους ανά τον κόσμο. Ετσι, τα οικονομικά τους μεγέθη, είναι κατά δήλωση, και όχι άμεσα ελεγχόμενα από τις ελεγκτικές αρχές.
Πάντως, φαίνεται ότι οι εταιρείες Διαδικτύου πιέζονται διαρκώς για να αποκαλύπτουν τα οικονομικά τους μεγέθη. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Αρχές της χώρας ακολουθούν την πολιτική του «καρότου και του μαστιγίου».
Σε όσους λειτουργούν νομότυπα, η κυβέρνηση και η αρμόδια επιτροπή παιγνίων υπόσχονται μια θέση στην επόμενη διαδικασία αδειοδότησης των παρόχων τυχερών παιγνίων.
Αντίθετα, σε εκείνους που αποδεδειγμένα παρανομούν, αξιοποιείται η απειλή της «μαύρης λίστας» της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Η τελευταία, στο τέλος του 2016, ενέταξε στη «μαύρη λίστα» και τους δικτυακούς τόπους δύο προσωρινά αδειοδοτημένων παρόχων. Πρόκειται για τις εταιρείες Yez Gaming Ltd και την Eldorado Sportwetten Gmbh, οι δικτυακοί τόποι των οποίων στο τέλος του 2016 και τις αρχές του 2017 εντάχθηκαν στη «μαύρη λίστα» της ΕΕΕΠ. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ανεξάρτητης αρχής, πίεσε τους παρόχους για καλύτερη και τακτικότερη ενημέρωση. Για παράδειγμα, υποχρέωσε τους παρόχους να αναφέρουν τα στοιχεία τους ανά μήνα, να είναι περισσότερο αναλυτικά, να ορίζουν εκπρόσωπο υπεύθυνο ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, επικοινωνίας κ.ο.κ.