Παραδεκτές κατά πλειοψηφία κρίθηκαν οι προσφυγές των καναλιών κατά του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Σε μια απόφαση - σταθμό, και αντίθετα με την πρόταση που είχε κάνει ο εισηγητής κ. Παπαγεωργίου, οι δικαστές αποφάσισαν ότι πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία για να εξεταστεί η ουσία της υπόθεσης.
Πλέον πρέπει να οριστεί νέα διάσκεψη με το βασικό δεδομένο ότι η πλειοψηφία των δικαστών φαίνεται να είναι κατά του νόμου, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι θα κρίνουν στο τέλος κι έτσι.
Σύμφωνα με πληροφορίες 16 δικαστές του ΣτΕ αποφάσισαν να συνεχιστεί η δίκη επί της ουσίας και μόλις 9 κατά, γεγονός που δείχνει ότι στο ανώτατο δικαστήριο υπήρχε εδώ και καιρό αυτή η μεγάλη πλειοψηφία.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από μια διάσκεψη που κράτησε πέντε ώρες αποφάσισε να συνεχίσει τη συζήτηση περί της αντισυνταγματικότητας ή όχι του νόμου.
Συγκεκριμένα, η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι μπορεί να προχωρήσει στο δεύτερο σκέλος των αιτήσεων ακυρώσεων των τηλεοπτικών σταθμών καθώς οι σύμβουλοι επικρατείας, με ψήφους 16 έναντι 9, έκριναν ότι όλες οι αιτήσεις των καναλιών είναι βάσιμες και οι ιδιοκτήτες τους έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
Κατόπιν αυτών ο εισηγητής της υπόθεσης Γ.Παπαγεωργίου ξεκίνησε να αναπτύσσει τη πρόταση προς τους συναδέλφους του αλλά η διάσκεψη διακόπηκε για επόμενη ημέρα.
Στην επόμενη διάσκεψη θα κριθεί το ζήτημα της συνταγματικότητας και της νομιμότητας του νόμου που μετέφερε τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.
Πριν μερικές ημέρες, ο εισηγητής της υπόθεσης Γιώργος Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες κατά το πρώτο στάδιο και να μην προχωρήσει το δικαστήριο στην συζήτηση της ουσία της υπόθεσης.