Τα εγκαίνια της νέας μονάδας συμπαραγωγής στην Ινδονησία της ελληνικής εταιρείας Θέων Αισθητήρες πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές ημέρες.
H συνεργασία της Θέων Αισθητήρες με την κρατική PINDAD ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και αφορά, σε πρώτο χρόνο, τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την καινοτόμα ελληνική εταιρεία στην κρατική ινδονησιακή για την κατασκευή συστημάτων νυχτερινής όρασης που βασίζονται στη λυχνία ενίσχυσης φωτός (μονόκυαλα, προσαρτήματα νυχτερινής όρασης κ.λπ.) αλλά και την κατασκευή θερμικών συστημάτων (θερμικές διόπτρες). Σε δεύτερο χρόνο, η συνεργασία των δύο εταιρειών στοχεύει στην ανάπτυξη προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών τελικών χρηστών.
Πρόκειται για μία “state of the art” μονάδα παραγωγής ηλεκτροπτικών συστημάτων, εντός του εργοστασίου της PINDAD στην Bandung. Το PINDAD Optronics Workshop, όπως είναι η επίσημη ονομασία της μονάδας, διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό ενώ το ανθρώπινο δυναμικό αποτελείται από έμπειρους μηχανικούς, εκτενώς εκπαιδευμένους από τους ανθρώπους της Θέων Αισθητήρες.
Τα εγκαίνια της μονάδας συνέπεσαν με την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στην Τζακάρτα, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Ινδονήσιου ομολόγου του, Ryamizard Ryacudu, στο πλαίσιο της έκθεσης αμυντικού υλικού INDODEFENCE 2016, EXPO AND FORUM.
O Έλληνας ΥΕΘΑ μαζί με αξιωματούχους της Ινδονησίας επισκέφτηκαν το περίπτερο της PINDAD στην έκθεση, όπου συναντήθηκαν και με στελέχη τόσο της Ινδονησιακής εταιρείας όσο και της Theon Sensors και ξεναγήθηκαν και εγκαινίασαν εικονικά, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τη μονάδα συμπαραγωγής στην Bandung.
Πρόκειται για μια ακόμα σημαντική συνεργασία της Θέων Αισθητήρες, μετά τις αντίστοιχες μονάδες σε Αυστραλία και Ινδία, που στόχο έχει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη διεθνή παρουσία της ελληνικής εταιρείας.
Αξίζει να σημειωθεί, πριν από μερικές εβδομάδες, στο πλαίσιο της έκθεσης AUSA 2016, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, η αμερικανική εταιρεία Harris Corporation, ηγέτιδα στο χώρο των επικοινωνιών, των συστημάτων συλλογής πληροφορίας και ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων, ανακοίνωσε ότι προωθεί ως το μοναδικό δίκυαλο που η εταιρεία θα έχει στο πορτφόλιο των προϊόντων της το νέας γενιάς, ελαφρύ και εργονομικό δίκυαλο νυχτερινών επιχειρήσεων F5032, το προϊόν NYX της Θέων Αισθητήρες. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής η Θέων Αισθητήρες κατάφερε να πραγματοποιήσει την πρώτη της πώληση δίκυαλων στον Αμερικανικό στρατό .
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει ήδη εξαγωγική δραστηριότητα σε χώρες της Άπω Ανατολής με πιο πρόσφατη την προμήθεια του Ιαπωνικού Ναυτικού με μονόκυαλα της Θέων Αισθητήρες. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας βρίσκεται η βιομηχανική συνεργασία και με άλλες χώρες της Ανατολικής Ασίας όπως η Ιαπωνία και η Ν. Κορέα.
Λίγα λόγια για τη ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ
H ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, ιδρύθηκε το 1997 και σήμερα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους, σε διεθνές επίπεδο, κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού και Ηλεκτρο-Οπτικών συστημάτων για εφαρμογές στην Άμυνα και την Ασφάλεια.
Με έδρα στην Αθήνα, γραφεία στο Άμπου Ντάμπι και τη Σιγκαπούρη, γραμμή συμπαραγωγής των προϊόντων της στην Αυστραλία, την Ινδία και στην Ινδονησία και συμβάσεις σε περισσότερες από 36 χώρες στον κόσμο, η εταιρεία έχει καθιερωθεί ως μια πραγματικά παγκόσμια δύναμη στην αγορά των συστημάτων νυχτερινής όρασης βασισμένα σε λυχνία ενίσχυσης φωτός αλλά και στα θερμικά συστήματα.
Ενδεικτικά, στην πελατειακή βάση της Θέων Αισθητήρες συγκαταλέγονται οι Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι Γερμανικές Ειδικές Δυνάμεις KSK, ο Βέλγικος Στρατός, οι Ένοπλες Δυνάμεις Αιγύπτου, οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Προεδρική Φρουρά Η.Α.Εμιράτων, ο Αυστραλιανός Στρατός, ο Χιλιανός Στρατός, ο Στρατός του Πακιστάν, ο Στρατός της Σιγκαπούρης, ο Στρατός του Κατάρ, οι Συνοριοφύλακες του Βασιλείου Σαουδικής Αραβίας, η Αστυνομία της Ιαπωνίας και βέβαια οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί, από ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων μηχανικών, με έμφαση στην παροχή υψηλής απόδοσης και τον εργονομικό σχεδιασμό.