Σ’ ένα θέμα όπως φαίνεται συμφώνησαν οι δύο μονομάχοι της εξουσίας. O Μητσοτάκης αρχικά από την ΔΕΘ και στη συνέχεια ο Τσίπρας πληροφόρησαν το κοινό, ότι θα δουν την ταινία του Κ. Γαβρά που αναφέρεται στο τραυματικό για τη χώρα πρώτο επτάμηνο του 2015.
Το σχόλιο Μητσοτάκη ήταν να προτρέψει όσους σχεδιάζουν να παρακολουθήσουν την ταινία «Ενήλικοι στην αίθουσα» να διαβάσουν και άλλα βιβλία εκτός από το βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη «Ανίκητοι ηττημένοι» πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το σενάριο του Κ. Γαβρά.
Του Τάσου Παπαδόπουλου
Κατά Τσίπρα το 30% του βιβλίου Βαρουφάκη στο οποίο στηρίχθηκε το σενάριο της ταινίας, περιέχει πραγματικά γεγονότα, το άλλο 30% εμπεριέχει στρεβλές εκτιμήσεις του παλιού asset του και τέλος το τρίτο 30% είναι πάντα κατά τον Πρόεδρο του Σύριζα μυθοπλασία.
Δεν διευκρίνισε τι περιέχει το εναπομείναν 10%.
Εκεί που τα έμπλεξε ο Α. Τσίπρας στην ομιλία του και την συνέντευξη που ακολούθησε, δεν ήταν μόνο στα χρώματα του φόντου και του πατώματος στα οποία κυριαρχούσε το κόκκινο, που εναλλασσόταν με μοβ, πράσινο και ολίγον μπλε, ήταν όταν επιχείρησε να προσδιορίσει τα μελλοντικά ανοίγματά του, καθώς και το ιδεολογικό στίγμα, του νέου Σύριζα.
Υποστήριξε αρχικά ότι σοσιαλδημοκρατία δεν υπάρχει, για να την ενσωματώσει στη συνέχεια στο Σύριζα.
Είπε ακόμη ότι εκφράζει όχι μόνο τους αριστερούς, αλλά και την παραδοσιακή, γράφε ΚΚΕ από το οποίο προέρχεται, μαζί με αρκετούς συντρόφους του, που έκαναν εισοδισμό στον Συνασπισμό, όπως ο Λένιν το 1917 στην Αγιά Πετρούπολη, ανατρέποντας την δημοκρατική κυβέρνηση Κερένσκι.
Όμως απ’ όσα είπε, διαπιστώνει κανείς ότι επιδιώκει στο νέο του εγχείρημα, να ενταχθούν εκτός από τους αριστερούς ψηφοφόρους που έχει ήδη καπαρώσει, σοσιαλιστές, αλλά και κεντρώοι. Τα πήρε όλα κι έφυγε που λένε. Απέφυγε πάντως να απαντήσει στο ερώτημα, γιατί δεν δέχεται να εκλεγεί ο Πρόεδρος του κόμματος απευθείας από τους πολίτες.
Για το θέμα της ΔΕΗ δεν είπε κουβέντα για το έλλειμμα του 2018 που έφτασε τα 900 εκατομμύρια σε σχέση με τα 90 εκατομμύρια κερδοφορίας του 2014.
Προέβλεψε την πώλησή της, όταν ήδη επί Σύριζα είχαν βγει ανεπιτυχώς στο σφυρί τέσσερις μονάδες παραγωγής ενέργειας με λιγνίτη.
Υποστήριξε ότι μέσω ΔΕΗ υποστηρίχθηκαν οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, που δεν πληρώνουν και δεν τους κόβεται το ρεύμα.
Όμως ξέχασε ο Α. Τσίπρας ότι η ΔΕΗ είναι μια εταιρία εισηγμένη στο χρηματιστήριο και οι ιδιώτες μέτοχοι, δεν έχουν κανένα λόγο να πληρώνουν τα σπασμένα.
Εξάλλου πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας απλήρωτοι λογαριασμοί 30 και 40.000 ευρώ που αφορούσαν πολυτελείς επαύλεις στα Βόρεια και Νότια προάστια της Αθήνας. Κι αυτοί άραγε ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες;
Εκεί που επικέντρωσε την προσοχή του στο διήμερο της Θεσσαλονίκης ο Α. Τσίπρας, που μετέβη συν γυναιξί και τέκνοις, ήταν στη συμφωνία των Πρεσπών.
Την χαρακτήρισε πατριωτική με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει το κοινό του, που τον χειροκροτούσε όρθιο μανιωδώς, προσθέτοντας στην γνωστή φράση Μητσοτάκη επιζήμια, την λέξη προδοτική.
Δεν μας είπε γιατί στη συμφωνία των Πρεσπών, η ελληνική Μακεδονία αναφέρεται ως το βόρειο τμήμα του πρώτου μέρους, και πώς ονομάζεται τώρα ο κάτοικος αυτής της χώρας.
Μήπως ονομάζεται σκέτο «Μακεδόνας»;
Αλλά και στο θέμα της Novartis, ενώ κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να κάνει όσες προανακριτικές θέλει, αγνόησε τις καταγγελίες του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Αγγελή, για τον ρόλο του Ρασπούτιν, που έλυνε κι έδενε στην εισαγγελία διαφθοράς.
Στην ομιλία και την συνέντευξη Τσίπρα, παρόντες οι βουλευτές του κόμματος, κάποιοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Ε. Αντώναρος, που υπήρξε κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κ. Καραμανλή.
Απ’ όλα τα φρούτα είχε ο μπαξές…