Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης προσφέρεται για πολλά και ποικίλα σχόλια. Όμως η αντιπολίτευση με τις αντιδράσεις της φρόντισε να αναδείξει τις δικές της αδυναμίες, καθώς και την ανικανότητά της να δει πέρα από τη μύτη της.
Σε ότι αφορά το νέο κυβερνητικό σχήμα. Είναι πολύ μεγάλο για μια κυβέρνηση που επαγγέλλεται μικρότερο κράτος. Ακόμη και στο υπουργείο Τουρισμού μπήκε για πρώτη φορά υφυπουργός. Ενδιαφέρουσα είναι η συνύπαρξη πολιτικών και τεχνοκρατών κυρίως στη θέση υφυπουργών.
Του Τάσου Παπαδόπουλου
Μένει να δούμε αν θα λειτουργήσει το σχήμα, ή αν θα υπονομεύει ο ένας τον άλλο. Επίσης αξίζει να σημειωθεί στα θετικά η αξιοποίηση πολιτικών, με θετικό πρόσημο στην δράση τους, που προέρχονται από άλλους χώρους και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ.
Αυτό όμως που εξέπληξε θετικά, ήταν τα ντοσιέ που παρέλαβαν οι νέοι υπουργοί στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, που αφορούν το έργο τους το πρώτο εξάμηνο της νέας διακυβέρνησης, καθώς και το σύστημα παρακολούθησης των αποτελεσμάτων, που θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο.
Έργο που βασίζεται στο πρόγραμμα που παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά, και που καλούνται να υλοποιήσουν τάχιστα τα κυβερνητικά στελέχη. Αλλά και κάποιες σημειολογικές κινήσεις, όπως αυτή της μεταφοράς των συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και η μετακίνηση του στρατηγείου δράσης του νέου Πρωθυπουργού στο κτίριο της Β. Σοφίας, που μέχρι χθες βρισκόταν το υπουργείο Διοικητικής Αποκέντρωσης δείχνουν διάθεση για δράση.
Η μεταφορά αρμοδιοτήτων της ΕΡΤ και του ΑΠΕ από τις αγκάλες του Ν. Παππά στο νέο υφυπουργό Επικρατείας Σ. Πέτσα, μέσω της γραμματείας του Πρωθυπουργού, μέχρι να ψηφισθεί από τη Βουλή το νέο κυβερνητικό σχήμα, στάθηκε αφορμή να παρουσιασθεί από το κομματικό όργανο του Σύριζα η Ελλάδα ως … Βόρεια Κορέα.
Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Σύσσωμοι οι ευρωβουλευτές του Σύριζα κατήγγειλαν την Ελλάδα στο Κοινοβούλιο της ΕΕ, για την δήθεν επαίσχυντη αυτή πράξη.
Σε ερώτηση τους με το καλημέρα του νέου ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι έξι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κομισιόν ζητούν να μάθουν: «αν υπάρχουν άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπου η εποπτεία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό;»
Τα συριζόπουλα δεν παίζονται. Με τα καμώματά τους θα μας αποπροσανατολίσουν και αντί να κάνουμε κριτική στα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης, που είναι το πρώτιστο έργο κάθε σχολιαστή –δημοσιογράφου, θα εξακολουθήσουμε να ασχολούμαστε με τα παιδιαρίσματα, των τέως κυβερνητών μας.
Μήπως για την ώρα και περιμένοντας τη νέα Βουλή και το νομοθετικό έργο που θα ακολουθήσει, αξίζει να μας πουν πως κατάφεραν οι οπαδοί του μεγάλου κράτους να βουλιάξουν τη ΔΕΗ και να την φτάσουν να έχει παθητικό 900 εκατομμύρια το 2018, όταν είχε κέρδη 90 εκατομμύρια το 2015;
Μήπως πρέπει να μας πουν γιατί επέτρεψαν την εκτεταμένη ρευματοκλοπή, γιατί δεν έκαναν διακοπή ρεύματος σε όσους χρωστούσαν έως 1000 ευρώ, γιατί άφησαν ανενόχλητες επιχειρήσεις με χρέη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στη ΔΕΗ;
Μήπως μπορούν να μας πουν γιατί πουλάνε κάτω του κόστους την κιλοβατώρα στους ιδιώτες παρόχους;
Μήπως μπορούν να μας πουν, γιατί δεν συνέδεσαν την Κρήτη με καλώδιο, χρηματοδοτούμενο από τα ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε όλοι μέσω του λογαριασμού μας, τα σπασμένα της ηλεκτροδότησης του νησιού με ντηζελομηχανές;
Μήπως να μας πουν γιατί δεν πούλησαν τις τέσσερεις μονάδες λιγνίτη και γιατί δεν ενεργοποίησαν παράλληλα την θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών και των ανεμογεννητριών, τόσο στον κορμό της Ελλάδας, αλλά κυρίως σε όλα τα κατοικημένα νησιά μας;
Αντί λοιπόν να νοιάζονται για την ΕΡΤ, και ποιος δημόσιος φορέας θα έχει την εποπτεία της, που την κατάντησαν ένα απαξιωμένο συριζοκάναλο παραγκωνίζοντας επαγγελματίες δημοσιογράφους στήνοντας ενημερωτικές εκπομπές με τα κομματικά τος φερέφωνα, καλό θα ήταν να μας πουν τι έκαναν για τον ενεργειακό κολοσσό της χώρας μας, που τον άφησαν να βολοδέρνει πνιγμένος στα τεράστια ελλείματα του.
Στην Ελλάδα πέρα από τους χαβαλετζήδες, υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και την προκοπή του. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν ευκαιρίες για δημιουργική δράση στον πολυταλαιπωρημένο ιδιωτικό τομέα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την χώρα, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν
Υπάρχουν άνθρωποι, που θέλουν να σπουδάσουν και δεν θέλουν να κινούνται σε ένα περιβάλλον βίας και εμπορίου ναρκωτικών στα πανεπιστήμια μας. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν πτυχία με κομματικό πρόσημο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αερολογούν και θέλουν να παράγουν και όχι να βολευτούν πίσω από ένα γραφείο του δημοσίου και να ταλαιπωρούν τους πολίτες.
Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, μια Ελλάδα που θα χαίρονται να ζουν σε αυτήν.
Γι’ αυτή την Ελλάδα που μας αξίζει, καλούνται να δουλέψουν σκληρά όσοι πολιτικοί θεωρούν ότι εκπροσωπούν τους πολίτες και όχι τη μάζα ή τον όχλο και όσους καίνε σπάνε και βανδαλίζουν, θεωρώντας ότι πρέπει να γυρίσουμε στην εποχή των νομάδων δηλ. της αγέλης των ζώων…