Τα τελευταία χρόνια πολλοί ζαχαροπλάστες και δημιουργοί παγωτών ξεκίνησαν να πειραματίζονται με το γάλα καρύδας μετατρέποντας το vegan παγωτό σε μεγάλο trend.
Όμως οι έντονες καταιγίδες που έχουν καταστρέψει τα αγροκτήματα στη Νοτιοανατολική Ασία απειλούν με εξαφάνιση ένα από τα καλύτερα συστατικά τους, τις καρύδες, αναφέρει το newmoney.
Μεγάλο μέρος της παγκόσμιας προσφοράς προέρχεται από την περιοχή, η οποία «αγωνίζεται» με την αύξηση της συχνότητας και της έντασης των καταιγίδων λόγω της θέρμανσης των θαλασσών.
Η φυσική κρέμα γάλακτος των καρύδων θεωρείται από μερικούς ως ο καλύτερος τρόπος αντικατάστασης των γαλακτοκομικών προϊόντων, ενώ οι παραγωγοί παγωτών προσπαθούν τώρα να βρουν εναλλακτικές λύσεις.
Μέχρι στιγμής, οι λύσεις κυμαίνονται από tofu σε απομιμήσεις γάλακτος που παράγονται στο εργαστήριο.
«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους αγρότες καρύδας και τις κοινότητες αυτές για όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει μια σοβαρή κλιματική απειλή για τις περιοχές αυτές», δήλωσε ο Kim Gibson Clark, επικεφαλής της Coconut Bliss, παραγωγός παγωτών. Μάλιστα, είπε ότι η εταιρεία της, η οποία πωλεί κατεψυγμένες απολαύσεις σε παντοπωλεία σε όλες τις ΗΠΑ και τον Καναδά, παίρνει το ήμισυ των προμηθειών της από την Ταϊλάνδη και το άλλο μισό από τις Φιλιππίνες.
Το παγωτό Nondairy αντιπροσωπεύει μια αυξανόμενη ευκαιρία καθώς οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερο φυτικά τρόφιμα.