Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τίθεται η Δικαιοσύνη, προκειμένου να αντιμετωπίσει κρίσιμες υποθέσεις, που έχουν σχέση με τη δημόσια υγεία, αλλά και με μια σειρά κακουργημάτων, όπως αισχροκέρδεια και τοκογλυφία, που αναπτύσσονται σε περιόδους οικονομικής κρίσης.
Η εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.
Όσοι παραβιάζουν την καραντίνα και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τις ζωές ανυποψίαστων πολιτών, θα αντιμετωπίζουν τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης.
Οι διώξεις θα είναι κακουργηματικές, που επισείουν ποινές φυλάκισης έως και δέκα χρόνια.
Αποφασισμένη να πατάξει και μια σειρά εγκληματικών ενεργειών, που αναπτύσσονται σε περιόδους κρίσης, είναι η ηγεσία της Δικαιοσύνης.
Στην κατεύθυνση αυτή, οι αρμόδιοι δικαστές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε φαινόμενα τοκογλυφίας.
Με δεδομένη την τραγική οικονομική κατάσταση, πολλοί μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, στην εναγώνια προσπάθειά τους να διασωθούν, καταφεύγουν στη λύση του δανεισμού από τοκογλύφους, βάζοντας υποθήκη τις επιχειρήσεις τους και υπογράφοντας επιταγές, οι οποίες δεν αντιστοιχούν σε καμία συναλλαγή.
Η κρατική ασφάλεια, το ΣΔΟΕ και η Δικαιοσύνη βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για να πατάξουν την τοκογλυφία.
Όπως μας επεσήμανε κορυφαία δικαστική πηγή, "δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει Νότια Ιταλία"
Γιατί, στη γειτονική χώρα η Μαφία και οι Τοκογλύφοι αλωνίζουν στην κυριολεξία, εκμεταλλευόμενοι την κρίση και την έλλειψη ρευστότητας σε επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.