Αθήνα, 20 Απριλίου 2017: Μετά από μία σειρά επιτυχημένων προγραμματιστικών μαραθωνίων (hackathons) και διαγωνισμών ανοιχτής καινοτομίας σε τεχνολογικούς τομείς, το Corallia διοργανώνει για πρώτη φορά τον διαγωνισμό ανοιχτής καινοτομίας FabSpace HackOnEarth, με στόχο τη δημιουργία νέων εφαρμογών, υπηρεσιών, πλατφορμών, τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων για κλάδους της οικονομίας (όπως η γεωργία ακριβείας) και τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, μέσω της χρήσης γεω-δεδομένων (geo-data) και γεω-πληροφορικής (geo-information), αξιοποιώντας τις υποδομές του FabSpace (Space Fabrication Lab).
To FabSpace HackOnEarth, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του FabSpace 2.0, του Ελληνικού Δικτύου Copernicus Relay / Copernicus Academy και των δράσεων του si-Cluster θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Απριλίου στο α2-innohub στο Μαρούσι.
Ο διαγωνισμός υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη, του Εργαστηρίου Μικροϋπολογιστών του ΕΜΠ, της Geosystems Hellas, της Geospatial Enabling Technologies (GET), του Hellas Sat, της Planetek Hellas και της ESA, που παρέχουν τα βραβεία και τα γεω-δεδομένα στους συμμετέχοντες και της Lancom, η οποία προσφέρει την τεχνική και διαδικτυακή υποστήριξη.
Το έναυσμα του διαγωνισμού, που θα εκκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής, θα δώσουν ο Kαθ. Βασίλης Μακιός, Γενικός Διευθυντής του Corallia, o κος. Βασίλης Μαγκλάρας, Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και ο Καθ. Κωνσταντίνος Καρτάλης, Tομέας Φυσικής Περιβάλλοντος-Μετεωρολογίας του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι διαγωνιζόμενοι σε ομάδες των 2-5 ατόμων, καλούνται να επιλέξουν ελεύθερα μία ή περισσότερες από τις προκλήσεις αιχμής που έχει θέσει το HackOnEarth, εκείνες που τους ενθουσιάζουν περισσότερο, και με την καθοδήγηση διακεκριμένων μεντόρων να δημιουργήσουν το δικό τους προϊόν, λύση, εφαρμογή ή/και επιχειρηματική ιδέα.
Με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας οι ομάδες θα παρουσιάσουν την ιδέα τους στην επιτροπή αξιολόγησης και θα αξιολογηθούν για την καινοτομία της ιδέας, την τεχνολογική προσέγγιση της λύσης, τη δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης, την αρτιότητα και συμπληρωματικότητα της ομάδας και το βαθμό ωριμότητας της ιδέας για τη μετατροπή της σε εφαρμογή, προϊόν, υπηρεσία, πλατφόρμα, μέθοδο ή διεργασία. Το FabSpace HackOnEarth θα βραβεύσει τους διακριθέντες με τα εξής βραβεία:
· Η πρώτη νικήτρια ομάδα συνολικά θα λάβει 1.000 ευρώ από το si-Cluster και πρόσβαση σε θερμοκοιτίδα επιχειρηματικής επιτάχυνσης του Corallia
· Οι έξι πρώτες διακριθείσες ομάδες συνολικά που θα παρουσιάσουν τις πιο ώριμες ιδέες, οι οποίες θα είναι άμεσα διαθέσιμες για την υλοποίησή τους, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα στοχευμένο μηνιαίο πρόγραμμα ανάπτυξης για την περαιτέρω ωρίμανση των ιδεών/λύσεων τους από το FabSpace 2.0.
· Η ομάδα που θα έχει την καλύτερη ακρίβεια στο αποτέλεσμα για την πρόκληση 1 θα παρουσιάσει τη λύσης της στον διεθνή τελικό τον Σεπτέμβριο του 2017 στο Δουβλίνο εκπροσωπώντας τη χώρα.
· Η πρώτη νικήτρια ομάδα της πρόκλησης 3 θα φιλοξενηθεί στην εταιρεία Geosystems Hellas για την περαιτέρω υποβοήθηση ανάπτυξης της ιδέας για διάστημα 3 μηνών.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το FabSpace HackOnEarth επισκεφτείτε το σύνδεσμο.