Οι ορμώμενοι εξ Ανατολής πειρατές της Μεσογείου απειλούν Ελλάδα και Κύπρο και ημείς άδομεν.
Δεν μας έφταναν τα βάσανά μας με την οικονομική θύελλα, που δεν λέει για τους πολίτες να κοπάσει, έχουμε τώρα και μια μονομαχία μέχρι θανάτου, το λεγόμενο nook out στον πολιτικό στίβο.
Του Τάσου Παπαδόπουλου
Στα διχαστικά μηνύματα και συνθήματα η κυβέρνηση βαθμολογείται με άριστα. Παίζει το πολιτικό παιχνίδι με τη λογική μόνο με τον θάνατό σου νιώσω ικανοποίηση και ασφάλεια στο θώκο που έχω καταλάβει και τον θεωρώ ιδιοκτησία μου.
Έτσι επιδιώκει να στριμώξει την αντιπολίτευση μέσω της Novartis, ενώ στην αντιπολίτευση, ώρα που βρήκαν, έβγαλαν τα μαχαίρια, και ο από πολλού χρόνου υποβόσκον πόλεμος ξέσπασε, ανάμεσα σε μητσοτακικούς και καραμανλικούς.
Τα προσωπικά συμφέροντα και βολέματα βρίσκονται, όπως πάντα, υπεράνω της αποστολής που υποτίθεται ότι έχουν οι πολιτικοί ταγοί μας.
Οι απειλές της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας και της Κύπρου είναι πλέον ευθείες, μια και ο πλέον αρμόδιος της άλλης πλευράς του Αιγαίου ο ΑΓΕΘΑ, μας είπε ευθέως ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του έχουν την δυνατότητα να διεξαγάγουν ταυτόχρονα στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφρίν και σε ολόκληρο το Αιγαίο.
Παράλληλα τουρκική αρμάδα παρεμποδίζει το γεωτρύπανο Saipem 12000 να προχωρήσει τις δραστηριότητές του, στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ.
Όπως ακούσαμε να μας λέει κατάμουτρα στην Αθήνα ο Τούρκος σουλτάνος, όταν ο Π. Παυλόπουλος του μίλησε για διεθνές δίκαιο, ότι όλα αυτά είναι κουραφέξαλα, μπροστά στο πολιτικό δίκαιο που επικαλέστηκε ο μουσαφίρης από την Άγκυρα.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν απόλυτος Άρχων της Τουρκίας, δεν καταλαβαίνει από δίκαιο. Γνωρίζει μόνο το δίκαιο του ισχυρού, κι επειδή έτσι νιώθει, με ζωώδη τρόπο το εκφράζει.
Τώρα το, γιατί ο Α. Τσίπρας, που το έχει δει εσχάτως και παγκόσμιος παίκτης, τρομάρα του, τον κάλεσε, ακόμη δεν καταλάβαμε ούτε το πως και ούτε το γιατί, μια και μετά από αυτήν την αποτυχημένη επίσκεψη, οι σχέσεις μας με την Άγκυρα, παρουσίασαν ραγδαία επιδείνωση.
Βεβαίως οι κόλακες του δικού μας, δεν καταλαβαίνουν από όλα αυτά. Το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται σε άλλα πιο επείγοντα θέματα, όπως αυτό της ινδικής κάνναβης.
Όπως μας πληροφόρησε και ο αρμόδιος υπουργός της προώθησης του σχετικού νομοσχεδίου, σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Ν. Καρανίκας επί του στρατηγικού σχεδιασμού σύμβουλος του Α. Τσίπρα, που συνέβαλε τα μάλα στην προώθηση του εν λόγω ν/σ.
Αυτό θα πει δουλειές με φούντες.
Στους παγκόσμιου βεληνεκούς ηγέτες ταιριάζουν … Καρανίκες. Οι κολοτούμπες πάνε σύννεφο. Από το go home κυρία Μέρκελ, φτάσαμε στο τηλεφώνημα στον Μ. Σουτς, να ενταχθεί στο συμμαχικό κυβερνητικό σχήμα της μέχρι προχθές … κατάπτυστης κυρίας.
Εμπρός λοιπόν κ. Μέρκελ στο δρόμο που χάραξε ο Τσίπρας. Μόνο που εκεί η συνεργασία έγινε από την ανάποδη. Εδώ η πρώτη φορά τιμημένη και αμόλυντη αριστερά, συνεργάστηκε με το εθνολαϊκίστικο κόμμα του Π.Καμμένου. Και στη χώρα μας η μοιρασιά των υπουργείων και των λοιπόν θώκων υπήρξε επωφελής για τους λαϊκιστές της δεξιάς.
Βεβαίως το σκάνδαλο του φαρμάκου, που έχει την αφετηρία του στα δίσεκτα χρόνια των υψηλών διπλών ελλειμμάτων, που έφτασαν την ετήσια δαπάνη από τα 2,3 δις στα 5,6 δις, έχει και υπευθύνους και ονοματεπώνυμα, με διεύθυνση και τηλέφωνα.
Όμως οι υπόγειες συμμαχίες και το απυρόβλητο που έχουν εξασφαλίσει κάποιοι γόνοι μέσω υπόγειων διαδρομών της πολιτικής, τους έχουν έξω από το κάδρο, μια και αποτελούν την Πέμπτη φάλαγγα, στα τέως μεγάλα κόμματα της εξουσίας των χρόνων της μεταπολίτευσης.
Με τούτα και με εκείνα το σκοπιανό πέρασε στα ψιλά γράμματα, όχι όμως και οι εξελίξεις γύρω από αυτό, μια και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, με τα φώτα της δημοσιότητας σβηστά, ενώ από την άλλη πλευρά και σε αυτό το θέμα βάζει για μια ακόμη φορά το δαχτυλάκι της η Άγκυρα, καλώντας τον πρωθυπουργό της χώρας στην Τουρκία για διαβουλεύσεις.
Είναι απορίας άξιο πως η Ελληνική πολιτική ηγεσία δεν βλέπει τις κυκλωτικές κινήσεις του σουλτάνου, και το παιχνίδι που παίζει στα Βαλκάνια, με πιόνια του τόσο τα Σκόπια όσο και τα Τίρανα.
Που καιρός για τέτοια. Εδώ αναλωνόμαστε με εμφύλιους θανάσιμους καβγάδες, τόσο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, όσο δυστυχώς και ανάμεσα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που διεκδικείται από της κάθε μορφής και λογής βαρονίες.
Οι εξωθεσμικές δραστηριότητες της κυβέρνησης από τη μια, και οι φανφάρες του υπουργού επί της Άμυνας από την άλλη, ουδέν προσφέρουν τόσο στη δημοκρατία όσο και στην ασφάλεια της χώρας…