Το πρώτο εξάμηνο του 2019 στη Γαλλία σημαδεύτηκε από πολιτικές αναταραχές όταν πλήθος διαδηλωτών βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας υψηλότερους μισθούς και συντάξεις εν μέσω της διεύρυνσης της ανισότητας του πλούτου. Ωστόσο, για τους πλουσιότερους πολίτες της χώρας, οι πρώτοι έξι μήνες του χρόνου σημαδεύτηκαν από αρκετή καλή τύχη.
Οι 14 Γάλλοι που περιλαμβάνονται στον δείκτη των 500 δισεκατομμυριούχων του Bloomberg πρόσθεσαν συνολικά 78 δισεκατομμύρια δολάρια στη συλλογική καθαρή αξία τους από τις 31 Δεκεμβρίου, μια αύξηση που σε ποσοστό ανέρχεται στο 35%. Αυτός ο ρυθμός αύξησης είναι σχεδόν διπλάσιος εκείνου των πλουσίων της Κίνας που αύξησαν τον πλούτο τους κατά 17%, ενώ ο ρυθμός αύξησης του πλούτου των πλουσίων στις ΗΠΑ ανήλθε στο 15%. Τις καλύτερες επιδόσεις μετά τους δισεκατομμυριούχους της Γαλίας είχαν οι Ασιάτες δισεκατομμυριούχοι με εκείνους από την Ταϊλάνδη να βρίσκονται αρκετά κοντά, στο 33%, ακολουθούμενοι από το 31% των πλουσίων της Σιγκαπούρης και το 24% των πλουσίων της Ιαπωνίας, αναφέρει το newmoney.
Σημειώνεται ότι από την λίστα αποκλείονται χώρες με λιγότερους από δύο δισεκατομμυριούχους στην κατάταξη. Για αυτό το λόγο εξαιρείται από την συγκεκριμένη λίστα ο μοναδικός Νιγηριανός, ο Aliko Dangote, του οποίου ο πλούτος έχει αυξηθεί κατά 60% φέτος, φθάνοντας τα 16,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι τιτάνες της πολυτέλειας Bernard Arnault και Francois Pinault και η Francoise Bettencourt Meyers, κληρονόμος της εταιρίας καλλυντικών L’Oreal ήταν οι πρωτοπόροι για την Γαλλία προσθέτοντας συνολικά 53 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ζήτηση για πολυτελή προϊόντα από την Κίνα έχει αποδειχθεί ανθεκτική παρά την αβεβαιότητα που προκάλεσε η εμπορική διαμάχη της χώρας με τις ΗΠΑ. Οι μετοχές της LVMH του Arnault σημείωσαν άνοδο κατά 45% φέτος, που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση μετοχής στον δείκτη CAC 40 του Χρηματιστηρίου της χώρας. Αυτά του τα κέρδη τον οδήγησαν στο πολύ κλειστό «κλαμπ των 3»: Ο Bernard Arnault μαζί με τον Jeff Bezos και τον Bill Gates είναι οι μοναδικοί άνθρωποι στον κόσμο που διαθέτουν προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η επιτυχία της Ταϊλάνδης αποδίδεται στον Charoen Sirivadhanabhakdi, ιδρυτή και πρόεδρο του ομίλου TCC και τον Sarath Ratanavadi, βασικό μέτοχο και διευθύνοντα σύμβουλο της Gulf Energy Development Pcl.
Η καθαρή αξία του Sirivadhanabhakdi αυξήθηκε κατά 4 δισ. δολάρια φέτος στα 16,5 δισ. δολάρια . Ο Ratanavadi πρόσθεσε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του καθώς οι μετοχές της Gulf Energy, που είναι εισηγμένες στην Μπανγκόκ, σημείωσαν άνοδο 51% φέτος.