Γιατροί, νοσηλευτές νοσοκομείων αλλά και φαρμακοποιοί, φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών αλλά και και άλλων σκευασμάτων που δεν κυκλοφορούν στην αγορά αλλά μόνο στα νοσοκομεία.
Η επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης. Συνολικά, μέχρι στιγμής, έχουν κατατεθεί σημαντικές ποσότητες φαρμάκων, μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ έχουν συλληφθεί περισσότερα από 15 άτομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τουλάχιστον δύο εργαζόμενες από το Λαϊκό Nοσοκομείο έχουν προσαχθεί από την Αστυνομία για την υπόθεση της παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο βοηθούς νοσηλεύτριες οι οποίες εργάζονταν στην Κεντρική Μονάδα διάλυσης των κυτταροστατικών (ογκολογικών) φαρμάκων που χορηγούνται στους καρκινοπαθείς.
Η μία βοηθός νοσηλεύτρια προσήχθη νωρίς το πρωί λίγο μετά την άφιξή της στο νοσοκομείο για την εργασία της και η άλλη το μεσημέρι.
Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας προσπαθούν να «στεγανοποιήσουν» την υπόθεση πριν δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία καθώς δεν θέλουν να επιτρέψουν στους εμπλεκόμενους να καλύψουν τα ίχνη τους.
Αν και κάνουν λόγο για δεμένη υπόθεση, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πώς γινόταν η αρπαγή των φαρμάκων και αν γίνονταν παράνομες συνταγογραφήσεις.
Οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 18 άτομα, οι έρευνες των κλιμακίων της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιούνται στην Αθήνα αλλά και σ’ άλλες επαρχιακές πόλεις, ενώ στο στόχαστρο όπως λένε οι πληροφορίες έχουν μπει ένα δημόσιο και ένα ιδιωτικό νοσοκομείο.
Η πληροφορία που έκανε λόγο για τη δράση του κυκλώματος έφθασε πριν από περίπου έξι μήνες στα γραφεία των αξιωματικών της Οικονομικής Αστυνομίας, κρίθηκε ως άκρως σοβαρή και αποφασίστηκε πριν από μερικές ημέρες να ξεκινήσουν οι σαρωτικές επιχειρήσεις σε Αττική και επαρχία προκειμένου να δώσουν τέλος στη δράση του κυκλώματος.