Το ανέκδοτο με τον Μανωλιό ωχριά μπροστά στο ανέκδοτο της "συμφωνίας" που συνήψε(κι αυτό μέλλει να φανεί) η κυβέρνηση με τους δανειστές...
Του Χάρη Παυλίδη
Αν δεν απατώμαι πρέπει να είναι η τέταρτη φορά που η κυβέρνηση εμφανίζει ως μεγάλη επιτυχία ότι συμφώνησε ότι... θα συμφωνήσει να κλείσει την αξιολόγηση. Κάτω από άλλες συνθήκες θα έπρεπε να ερωτηθούν οι υπουργοί της διαπραγματευτικής ομάδας- συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού- εάν έχουν ακούσει το ανέκδοτο με τον Μανωλιό. Όχι εκείνο που "έβαλε τα ρούχα του αλλιώς", αλλά εκείνο με τα "παλικάρια".
Κι αυτό γιατί ηχεί ως ανέκδοτο να ακούς από τα "παλικάρια" της κυβέρνησης, που σημειωτέον επί μήνες διαφωνούσαν με τα μέτρα προκειμένου να δείξουν ότι εξ αυτού καθυστερεί η αξιολόγηση, να υποστηρίζουν ότι τα ίδια μέτρα αποτελούν τη βάση της συμφωνίας για την επιστροφή των δανειστών. Και σαν να μην έφθανε το πεταχτό τριπλό λουπ, εμφανίζουν την παράδοση άνευ όρων ως δικαίωση της επιλογής τους να... διαπραγματευθούν σκληρά με τους δανειστές.
Με συγχωρείτε αλλά έχω την εντύπωση ότι το ανέκδοτο με τον Μανωλιό ωχριά μπροστά στο ανέκδοτο της "συμφωνίας" που συνήψε(κι αυτό μέλλει να φανεί) η κυβέρνηση με τους δανειστές. Και να είστε βέβαιοι πως όταν παρέλθει η αρχική ανακούφιση της κυβέρνησης και επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια- όπως λέμε όταν κρυώσει το "τραύμα"- τότε ο "πόνος" θα είναι αφόρητος.
Βλέπετε τα "παλικάρια" του αντιμνημονιακού κυβερνητικού συνασπισμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταπραΰνουν τον πόνο με παυσίπονα καρέκλας, εν αντιθέσει με τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς που θα πονέσουν ιδιαιτέρως από τη "σύσφιγξη" που θα επιφέρουν τα μέτρα. Άλλωστε όπως είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: "Υπάρχουν μέτρα που θα στεναχωρήσουν τον ελληνικό λαό"! Τον είχε προϊδεάσει ο Αλέξης Τσίπρας, που λίγες ώρες πρωτύτερα είχε πει: "Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού"!
Κατόπιν αυτής της αποφασιστικότητας που επέδειξε ο πρωθυπουργός είναι σαφές ότι οι "Μανωλιοί" της κυβέρνησης αποδέχθηκαν την επιστροφή των δανειστών με το σκεπτικό: "μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος". Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον " στα χρονικά της πρώτης φοράς Αριστερά, "πονέστε εσείς λίγο παραπάνω με τις περικοπές στις συντάξεις και στο αφορολόγητο ώστε να κάτσουμε εμείς λίγο παραπάνω στις καρέκλες μας".
Το ηθικόν δίδαγμα για το που καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις, είτε με Γιάνη Βαρουφάκη είτε με Ευκλείδη Τσακαλώτο(άλλαξε ο Μανωλιός... κλπ), περικλείεται στην... αποφασιστικότητα του Μανωλιού που πάνω στη... "σύσφιγξη" ερωτάται: "Πονάς, Μανωλιό;" Και η θαρραλέα απάντηση του Μανωλιού: "Πονάν, ωρέ, τα παλικάρια;"
Προφανώς τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
ΠΗΓΗ: NEWS247.GR