Στη μαύρη αγορά του ίντερνετ βρίσκονται προς πώληση χιλιάδες ονόματα πολιτών μαζί με τα pin των πιστωτικών ή και χρεωστικών καρτών τους, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά τη σύλληψη 20χρονου Λαρισαίου, ο οποίος σήκωσε τα λεφτά άλλων, αγοράζοντας τα απαραίτητα δεδομένα στο «σκοτεινό διαδίκτυο».
Η σοβαρή υπόθεση που σπέρνει τον τρόμο και στην Ελλάδα, από την Ασφάλεια Λάρισας μετά τη σύλληψη του 20χρονου ο οποίος κατηγορείται ότι είχε αγοράσει στοιχεία δύο Ελλήνων στο «σκοτεινό διαδίκτυο». Τα δεδομένα αυτά πωλούνται από μόλις 8 έως 20 δολάρια. Συγκεκριμένα, ο νεαρός από τη Λάρισα φέρεται ότι πήρε αντί συνολικά 40 δολαρίων τα δεδομένα μιας 30χρονης από τη Θεσσαλία και ενός 36χρονου από τον Πειραιά
Ο 20χρονος κατηγορείται ότι προέβη σε συνολικά 20 ηλεκτρονικές συναλλαγές ύψους 4.000 ευρώ, μέσα σε μόνο μία εβδομάδα. Συγκεκριμένα, με την κάρτα της γυναίκας από τη Θεσσαλία αγόρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλώσιμα υπολογιστών και έναν φορητό υπολογιστή.
Σύμφωνα με την Espresso, τόσο η γυναίκα όσο και ο Πειραιώτης έκαναν άμεσα καταγγελίες στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να αρχίσει έρευνα. Οι αστυνομικοί κατάφεραν γρήγορα να εντοπίσουν στο «σκοτεινό διαδίκτυο» τα ίχνη του 20χρονου Λαρισαίου αλλά και την ιστοσελίδα στην οποία περιέχονται προς πώληση τα στοιχεία 127.000 καταθετών από ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσά τους και δεκάδων Ελλήνων πολιτών.
Τι είναι το “σκοτεινό διαδίκτυο”.
Κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου, το Αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό αναζητούσε τρόπους ασφαλούς επικοινωνίας μεταξύ των πλοίον του στόλου, καθώς είναι η εποχή που οι υποκλοπές εκατέρωθεν είχαν λάβει μορφή επιδημίας.
Ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού φέρετε ο άνθρωπος που δημιούργησε το “παράλληλο διαδίκτυο” όπως ονομάστηκε αρχικά και βέβαια το γνώριζαν μόνο υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί του Αμερικανικού Στρατού, οι οποίοι είχαν φροντίσει να διασφαλίσουν την μυστικότητα του Μέσου.
Όχι για πολλή όμως, καθώς είναι η εποχή που οι “Βαρόνοι” των καρτέλ τις Λατινικής Αμερικής αναζητούν τρόπους επικοινωνίας με οργανωμένες μαφιόζικες ομάδες των ΗΠΑ που αναλάμβαναν την διακίνηση των τόνων τις κοκαΐνης που έστελνε ο Πάμπλο Εσκομπάρ στης πόλης τους.
Οι ιταλικές οικογένειες τις Μαφίας στην Ν. Υόρκη άρχισαν να ξαφνικά να επικοινωνούν με τους τροφοδότες τους στην Κολομβία, μέσω του “σκοτεινού διαδικτύου” όπως ήταν πια η νέα του ονομασία.
Οι Μαφιόζοι ανά το κόσμο έμαθαν να χρησιμοποιούν το “σκοτεινό διαδίκτυο”, κλείνοντας δουλειές, συμβόλαια θανάτου, αγορά όπλων και γενικά ότι έχει να κάνει με την παρανομία, μέχρι που πια στην εποχή μας αυτός ο διαδικτυακός σκοτεινός κόσμος έχει περάσει ακόμα και στα χέρια των χάκερς οι οποίοι πωλούν κάθε είδους στοιχεία που είναι δυνατών να αποφέρουν εύκολο κέρδος στους αποδέκτες.