Ως τις 30 Ιουνίου θα είναι έτοιμη και απολύτως λειτουργική η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι δανειολήπτες θα ανεβάζουν τα στοιχεία τους για να ρυθμίσουν τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Για την ολοκλήρωση και τον συντονισμό των εργασιών που απαιτείται να γίνουν το επόμενο διάστημα δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας στην οποία μετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Εκτός από την Ελληνική Ενωση Τραπεζών, στο ΔΙΑΣ συμμετέχουν και εκπρόσωποι πλήθους άλλων φορέων, όπως της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, της ΗΔΙΚΑ, της ΑΑΔΕ κ.ά.
Η ομάδα εργασίας έχει τακτικές συνεδριάσεις κάθε 15 ημέρες και προΐσταται αυτής ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος. Ολοι οι φορείς που συμμετέχουν έχουν πλήρη δέσμευση για την υλοποίηση του έργου και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος, αναφέρει το newmoney.
Ταυτόχρονα έχει προσληφθεί και η PwC προκειμένου να συντονίζει τις ενέργειες και τις εργασίες τόσο για τους φορείς του Δημοσίου όσο και για τις τράπεζες.
Δεδομένου ότι το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας έχει ημερομηνία λήξης τις 31.12.19, ουσιαστικά υπάρχει ένα χρονικό διάστημα έξι μηνών μέσα στο οποίο η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα πρέπει να δεχθεί τον μεγαλύτερο όγκο των αιτήσεων.
Οι ευάλωτοι δανειολήπτες μετά τα Πάσχα μπορούν να κάνουν χρήση του νέου πλαισίου χωρίς να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα, αλλά θα πρέπει να συγκεντρώσουν πληθώρα εγγράφων. Αντίθετα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι φορτωμένα και θα παρουσιάζονται αυτόματα τα περισσότερα στοιχεία που χρειάζονται.