Ο πρόεδρος Πούτιν στο βαθμό που διαπραγματεύεται νέες σχέσεις με την Ευρώπη επιδιώκει παράλληλα να την αποσταθεροποιήσει στηρίζοντας απροκαλύπτως την ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, Μαρίν Λεπέν...
Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
Ενώ οι ευρω-ρωσικές σχέσεις θα μπορούσαν να ομαλοποιηθούν, ο Πρόεδρος Πούτιν θέλει να αποκτήσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και παίζει το παιχνίδι της άκρας Δεξιάς στη Γαλλία με διαδικτυακές επιθέσεις κατά του υποψηφίου Εμμανουέλ Μακρόν ο οποίος με βάση τα προγνωστικά και τις δημοσκοπήσεις θα είναι ο αντίπαλος της Μαρίν Λεπέν στον β’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών .
Για τον Βλαδίμηρο Πούτιν οι εκλογές αυτές έχουν τεράστια σημασία διότι παρά τα όσα λέγονται στην Ελλάδα ο ισχυρός πολιτικός και στρατηγικός βραχίονας της Ευρώπης είναι η Γαλλία. Ως γνωστόν η Γαλλία, πρώτον είναι πυρηνική δύναμη και δεύτερον η μόνη χώρα που διαθέτει ετοιμοπόλεμο στρατό για επεμβάσεις εντός και εκτός Ευρώπης.
Στο μέτρο λοιπόν που ο νέος προσεχής πρόεδρος της Γερμανίας έχει φιλικά προς τη Ρωσία αισθήματα, το πρόβλημα του Βλαδίμηρου Πούτιν είναι να αποκτήσει πολιτικά ερείσματα στη Γαλλία και υπό αυτήν την έννοια το μόνο κόμμα που του είναι φιλικό είναι αυτό του Εθνικού Μετώπου που ίδρυσε ο κύριος Ζαν Μαρί Λεπέν και του οποίου τώρα πρόεδρος είναι η κόρη του Μαρίν Λεπέν.
Πληροφορίες που έχει το EBR, από πολύ έγκυρες πηγές λένε ότι το κόμμα αυτό ατύπως χρηματοδοτείται από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, πράγμα που θα πρέπει να εξετάσουνε οι αντίστοιχες γαλλικές υπηρεσίες.
Η ρωσική επίθεση υπέρ του κόμματος έγινε σε πρώτη φάση κατά του υποψηφίου της κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και τώρα επεκτείνεται στον Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος υπήρξε και υπουργός οικονομικών υπό τον Εμμανουέλ Βαλς στη σοσιαλιστική γαλλική κυβέρνηση.
Υπογραμμίζουμε ότι σ’ αυτό το παιχνίδι, το οποίο είναι εξαιρετικά λεπτών αποχρώσεων σε γεωστρατηγικό επίπεδο, θέλει να παίξει και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όμως δυστυχώς αφενός μεν δεν διαθέτει τις απαραίτητες προσβάσεις που να μπορούν να του εγγυηθούν κατανόηση του τι γίνεται και αφετέρου, από τη ρωσική πλευρά, για λόγους που σε κάποια στιγμή θα επανέλθουμε δε χαίρει καμία εκτιμήσεως.
ΠΗΓΗ: http://www.europeanbusiness.gr/