Απατάστε οικτρά αν νομίζετε ότι στο Μαξίμου μονοπωλεί το ενδιαφέρον το ζήτημα της αξιολόγησης και το πώς θα περάσει από τη Βουλή το τέταρτο μνημόνιο.
Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι όλο το βαρύ πυροβολικό της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα ασχολείται αποκλειστικά με μια τροπολογία την οποία η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει ως όχημα για να εγκλωβίσει την αντιπολίτευση και να τη φέρει αντιμέτωπη με πενήντα χιλιάδες οικογένειες.
Σύμφωνα με το σχέδιο της τροπολογίας μετατρέπονται όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων σε Οργανισμούς του δημοσίου, ΔΕΚΟ, δήμους και άλλες υπηρεσίες σε αορίστου. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά. Σε πρώτη φάση γίνονται μόνιμοι υπάλληλοι περίπου σαράντα χιλιάδες συμβασιούχοι και σε διάστημα ενός χρόνου η τροπολογία θα συμπαρασύρει ακόμα τριάντα χιλιάδες συμβασιούχους. Μιλάμε για ρουσφέτι μαμούθ που θα προκαλέσει ολική επαναφορά του πελατειακού κράτους.
Στην κυβέρνηση θα καταθέσουν τη σχετική τροπολογία και θα την εφαρμόσουν μόνο αν ψηφιστεί και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Πρόκειται για κόλπο γκρόσο το οποίο στοχεύει να εμφανίσει την αντιπολίτευση ως δήθεν ανάλγητη σε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Στην Πειραιώς γνωρίζουν πολύ καλά την παγίδα που πάνε να τους στήσουν και γι’ αυτό οι αντιδράσεις αναμένονται να είναι ιδιαίτερα σκληρές.
Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και το ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή αναμένεται να ψηφίσουν την τροπολογία. Με την τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως προστάτης των συμβασιούχων επιδιώκοντας να ψαρέψει στα θολά νερά.
Άλλωστε στο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι μόνο μέσα από πελατειακές σχέσεις μπορούν να εγκλωβίσουν ψηφοφόρους, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία κατά την οποία το δήθεν αριστερό αφήγημα έχει καταρρεύσει.
Πάντως το ζήτημα της τροπολογίας έχει κινητοποιήσει σχεδόν όλους τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Με διάφορες προσθήκες που προτείνουν, επιχειρούν να εντάξουν όλη την κομματική πελατεία που έχουν προσλάβει στις ευεργετικές διατάξεις για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Πηγή: Lykavitos.gr