Δεκαπέντε ημέρες πριν τις εκλογές σε μείζον θέμα αναδεικνύεται η υπόθεση του «Ρασπούτιν» στη Δικαιοσύνη, μετά τον πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Στο δικαστικό χώρο επικρατεί αναβρασμός ενώ το ενδιαφέρον είναι ότι και στην κυβέρνηση πλέον προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από τις καταγγελίες, τις αποκαλύψεις και τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Novartis κι για το αν υπήρξε παραδικαστικό κύκλωμα που έστησε τις πολιτικές διώξεις σε βάρος πρώην πρωθυπουργών και υπουργών.
Οπως αναφέρουν τα «Νέα», ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρέθηκε στο κάδρο με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση της Novartis (το όνομά του περιλαμβάνεται στους πέντε φακέλους που ακόμα παραμένουν εκκρεμείς στην Εισαγγελία Διαφθοράς), από την πρώτη στιγμή είχε στραφεί με μήνυσή του προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Το Σάββατο, ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ταυτοποίησε τον αποκαλούμενο Ρασπούτιν στο πρόσωπο του Παπαγγελόπουλου.
Την ίδια στιγμή, όταν στη διάρκεια συνέντευξης του Πρωθυπουργού στο CNN.gr τού ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση Σαμαρά, ότι ο Ρασπούτιν στην υπόθεση Novartis είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, εκείνος αντί άλλης απάντησης έδειξε προς την πλευρά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, λέγοντας: «Νομίζω ότι θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος σ’ αυτή τη δήλωση του κ. Σαμαρά».
Αποστάσεις όμως από το θέμα αυτό κράτησε και ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, αποφεύγοντας κάθε δήλωση στήριξης του αναπληρωτή υπουργού.
Ο Καλογήρου, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, περιορίστηκε στην ανάδειξη του θεσμικού ζητήματος που έχει ανακύψει προκαλώντας έντονους κλυδωνισμούς στον δικαστικό χώρο, απέφυγε να αναφέρει ή έστω να φωτογραφίσει οποιονδήποτε από όσους σχετίζονται με όλα όσα συμβαίνουν, ακόμα κι αν το πρόσωπο αυτό είναι ο «συγκάτοικός» του στο ίδιο υπουργείο.
«Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες δεν τιμά τη Δικαιοσύνη. Η ίδια οφείλει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να σταματήσει η αντιδικία που υπάρχει μεταξύ δικαστικών λειτουργών σε σχέση με δικονομικές ενέργειες που έχουν γίνει» σχολίασε.
«Η Δικαιοσύνη έχει τον τρόπο και τα μέσα να θεραπεύσει, να αποκαταστήσει και να λήξει αυτή τη συζήτηση γιατί πληγώνει τη Δικαιοσύνη στα μάτια των ίδιων των πολιτών»πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς πάντως να κάνει ονομαστική αναφορά στα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Από την πλευρά του πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού, υπερασπιζόμενος εαυτόν και στέλνοντας μηνύματα σε όλους εκείνους που «συνηθίζουν διαρκώς να ασχημονούν», ξεκαθαρίζει ότι «Ρασπούτιν στον χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα».
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προχώρησε σε προσωπική, γραπτή δήλωση, απαντώντας στον Αντώνη Σαμαρά: «Στο παρελθόν δεν ξέρω. Ενδεχομένως να υπήρξε και Ρασπούτιν και Μεσσαλίνα και δεν ξέρω τι άλλο.
Υπάρχει μόνο προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν τον λαό και να συγκαλύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες» αναφέρει και προσθέτει ότι τόσον καιρό είχε επιλέξει τον δρόμο της σιωπής, αλλά «όσοι παρερμήνευσαν τη σιωπή μου θα «απολαύσουν» τώρα τα λόγια μου και τα γραπτά μου».
Προαναγγέλλει δε ότι «θα με αναγκάσουν να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για να αποκαλύψω και να αντιμετωπίσω θεσμικά τους πραγματικούς σκευωρούς, τους παρανοϊκούς κακοήθεις συκοφάντες, τις μεθόδους και τα όργανα του παρακράτους που χρησιμοποιούν».