Σε σημαντικό περιορισμό της κατανάλωσης οδηγεί η ακρίβεια, ενώ παράλληλα παρατηρείται μπαράζ ανατιμήσεων το τελευταίο διάστημα στη τιμή του κρέατος. Οι καταναλωτές δηλώνουν ότι τα κόστη είναι αυξημένα και από 50 ευρώ χρειάζονται ακόμα και 90 ευρώ για τα ίδια ψώνια.
Η αύξηση στο κόστος των ζωοτροφών, στο ενεργειακό κόστος και στα μεταφορικά είναι οι βασικοί παράγοντες που ανεβάζουν τις τιμές.
Το μοσχάρι από 10,50 ευρώ/κιλό πέρσι φέτος πωλείται στα 13,50 ευρώ το κιλό και είναι ακόμα ακριβότερο όταν είναι εισαγόμενο.
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αττικής «Οι Ταξιάρχες» Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, ανέφερε ότι οι τιμές, σε σύγκριση με πέρυσι, έχουν αυξηθεί από 25%-30% με κλιμακωτή αύξηση.
Όπως εξήγησε, οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να κάνουν οικονομία, καθώς δεν μπορούν να κλείσουν τα ψυγεία.
«Αν ο καταναλωτής δεν έχει ψυχολογία και να έχει λεφτά δεν θέλει να τα χαλάσει», επισήμανε.