Ανάβει το «πράσινο φως» για την πληρωμή των αναδρομικών που προκύπτουν από τη μείωση κρατήσεων σε συντάξεις και μερίσματα αποστράτων με άθροισμα άνω των 1.000 ευρώ, βάσει του νόμου 4093/2012.
Όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Μάιο και τα ποσά που θα λάβουν χιλιάδες συνταξιούχοι κυμαίνονται από 1.296 έως 2.619 ευρώ. Παράλληλα, παραμένει στο προσκήνιο η αξίωση για επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης, με αναδρομικά που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάνουν έως και τα 8.500 ευρώ.
Η επιστροφή αφορά περίπου 45.000 απόστρατους, οι οποίοι επωφελούνται από τη μεταβολή του καθεστώτος κρατήσεων. Από τον Απρίλιο του 2023, σταμάτησε να εφαρμόζεται η μείωση του νόμου 4093 στα μερίσματα που καταβάλλουν τα μετοχικά ταμεία, με αποτέλεσμα να επιβάλλεται μόνο στις κύριες συντάξεις.