Δεκατρείς φορές «κήδεψαν» το Bitcoin μέσα στο 2020. Τι σημαίνει αυτό; Ότι 13 φορές συνέβησαν μέσα στην περσινή χρονιά αρνητικά γεγονότα που επηρέασαν αρνητικά την αξία του. Αν δει κανείς, ωστόσο, την πορεία του πιο βαθιά μέσα στο παρελθόν, θα διαπιστώσει ότι ανακηρύχθηκε «νεκρό» τρεις φορές λιγότερο σε σχέση με το 2019 και τις λιγότερες φορές μέσα στα τελευταία 7 χρόνια. Γεγονός που σίγουρα είναι ενθαρρυντικό για όσους το πιστεύουν και επενδύουν σε αυτό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται από τον προσομοιωτή συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Crypto Parrot , οι 13… κηδείες του Bitcoin για το συνιστούν μια πτώση της τάξης του 68,29% έναντι των 41 «θανάτων» του κρυπτονομίσματος το 2019 και το χαμηλότερο νούμερο απο το 2013. Συνολικά από το 2010 που ξεκίνησε το Bitcoin, έχει «πεθάνει» 382 φορές…
Το 2018, το Bitcoin ανακηρύχθηκε νεκρό 93 φορές, ενώ το 2017 οι «κηδείες» του ανέρχονταν σε 124. Ηταν και το χειρότερο έτος από αυτή την άποψη για το ψηφιακό νόμισμα , αλλά και η χρονιά που άγγιξε τα 20.000 δολάρια για πρώτη φορά στη σύντομη μέχρι τότε ιστορία του. Εκείνο το ράλι επηρεάστηκε κυρίως από τους μεμονωμένους επενδυτές και τη φρενίτιδα που ακολούθησε την αρχική προσφορά του.
Πριν επιτύχει το νέο υψηλό, το Bitcoin αντιμετώπισε μεγάλες διακυμάνσεις τιμών και ευρείας κλίμακας χάκινγκ που έκανε πολλούς να αμφισβητήσουν τις μελλοντικές προοπτικές του. Την ίδια χρονιά, χώρες όπως η Κίνα ανακοίνωσαν τον τερματισμό των συναλλαγώνν και των ICOs – μια εξέλιξη που οδήγησε στην πτώση του Bitcoin και πολλοί είδαν μακροπρόθεσμα το τέλος του για ακόμα μια φορά.
Σύμφωνα με το Crypto Parrot , υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συντείνουν στο να γίνεται λόγος για θάνατο του Bitcoin:
Αν και το Bitcoin κατέφερε να πετύχει πολύ περισσότερα από αυτά που αναμένονταν, έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του και αναμένεται να έρθει αντιμέτωπο με αρκετά εμπόδια τα χρόνια που θα ακολουθήσουν – με βασικότερο την υπαγωγή του σε ρυθμιστικούς κανόνες.
Όλο και περισσότερες χώρες προετοιμάζονται για την υιοθέτησή του θεσπίζοντας κανονισμούς φιλικούς προς την κρυπτογράφηση. Η Κίνα και η Ιαπωνία ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέτασης της εφαρμογής της τεχνολογίας blockchain.
Οι υποστηρικτές του συνεχίζουν να επιμένουν ότι το κρυπτονόμισμα δεν πρόκειται να «πεθάνει» ποτέ γιατί θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις. Εχει ενδιαφέρον ότι στο παρελθόν, η μακροβιότητα του Bitcoin κρινόταν με βάση τη χρησιμότητά του και όχι τόσο την τιμή του, καταλήγει το report της Crypto Parrot.
Για την ιστορία, σήμερα η τιμή του ανέρχεται σε 32.332 δολάρια, έναντι των 31.210 δολαρίων που κατέγραφε χθες Τετάρτη.