Η νέα εξέλιξη για το προσωπικό της Δικαστικής Αστυνομίας περιλαμβάνει αρκετές σημαντικές αλλαγές στη στολή και τον εξοπλισμό του σώματος, οι οποίες ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του Προεδρικού Διατάγματος 31/2023, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον Μάιο του 2023.
Ορισμένα από τα κύρια σημεία περιλαμβάνουν:
- Αλλαγή στο έτος ίδρυσης: Το σήμα της Δικαστικής Αστυνομίας δεν θα φέρει πια το έτος 2022, αλλά το έτος 2024 ως έτος ίδρυσης.
- Αλλαγή στο διακριτικό σήμα: Διαφοροποιούνται οι διαστάσεις του θυρεού που υπάρχει στο σήμα, το οποίο είναι κεντημένο σε ύφασμα τσόχας ή τύπου τσόχας, χρώματος γκρίζου.
- Αλλαγή στις στολές: Οι στολές θα κατασκευάζονται από ειδικό ύφασμα που είναι κατάλληλο για χρήση σε όλες τις εποχές του έτους και θα είναι διαφοροποιημένες ανάλογα με τον βαθμό του δικαστικού αστυνομικού (αστυνομικός, αρχιφύλακας, υπαρχιφύλακας και φρουρός).
- Διαφορετικές στολές για άνδρες και γυναίκες: Θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις μεταξύ ανδρικών και γυναικείων στολών.
- Εφοδιασμός με υποπολυβόλα MP5: Το προσωπικό θα εφοδιαστεί με υποπολυβόλα MP5, ενισχύοντας τη δύναμη πυρός και την ασφάλεια του προσωπικού.
Αυτές οι αλλαγές στοχεύουν στην καλύτερη προσαρμογή των στολών και του εξοπλισμού στις σύγχρονες ανάγκες της Δικαστικής Αστυνομίας, καθώς και στην ενίσχυση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των υπαλλήλων του σώματος.