«Η κρίση είναι το νέο status quo της Ελλάδας», γράφει στην ηλεκτρονική της σελίδα η ελβετική ραδιοφωνία και τηλεόραση «SRF».
«Σε περίπου ένα μήνα η Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε θέση να αυτοχρηματοδοτηθεί. Όμως δεν είναι φαίνεται στον ορίζοντα το τέλος της κρίσης. Το πακέτο βοήθειας λήγει...», σχολιάζει το επίμαχο άρθρο που φιλοξενεί δηλώσεις του Αυστριακού Έρβιν Σρίμφ ο οποίος έχει ιδρύσει μία οργάνωση για την ανακούφιση των πολιτών που έχουν ανάγκη κατά την διάρκεια της κρίσης. Κάθε μήνα ο Σριμφ βρίσκεται στην Ελλάδα με αρκετούς τόνους αναλώσιμων υλικών, αναφέρει το protothema.
«Βρισκόμαστε σε ένα κοινοτικό κέντρο, λιγότερο από τρία χιλιόμετρα από την Ακρόπολη. Περίπου 200 τέτοιες πρωτοβουλίες για την ανακούφιση όλων όσων έχουν ανάγκη μόνο στην στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Οι εθελοντές διανέμουν ζεστά γεύματα, τρόφιμα, φάρμακα», γράφει η ελβετική ιστοσελίδα.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση
Από την αρχή της οικονομικής κρίσης το 2010, η Ελλάδα δεν οδηγήθηκε σε πτώχευση με την βοήθεια των 256 δισεκατομμύρια ευρώ που έλαβε.Ωστόσο,οι συντάξεις έχουν μειωθεί επανειλημμένως, οι μισθοί στην Ελλάδα σήμερα είναι κατά μέσο όρο κατά 40% χαμηλότεροι από ότι πριν από την κρίση και τρεις στους τέσσερις άνεργους είναι μακροχρόνια άνεργοι.Τον Αύγουστο του 2018 θα λήξει το τρίτο πακέτο βοήθειας των ευρωπαικών χωρών.
Πολλοί βασίζονται σε ελεημοσύνη, σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό που φιλοξενεί τις δηλώσεις του Δημήτρη Κατσίκα , πολιτικού επιστήμονα- ερευνητή στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΕΛΙΑΜΕΠ).
Η κρίση είναι το νέο status quo, σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό
«Τα προβλήματα που ενέσκηψαν από την κρίση θα συνεχίσουν να μας συνοδεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα», λέει ο Έλληνας ερευνητής Δημήτρης Κατσικάς και προσθέτει: «Εξάλλου, μετά το μνημόνιο δεν θα αλλάξει τίποτα. Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει αυστηρά μέτρα λιτότητας μέχρι το 2060»... Το τέλος της κρίσης δεν φαίνεται στον ορίζοντα».