Η συνέντευξη για δουλειά είναι μια διαδικασία που μπορεί να προκαλέσει στρες αλλά και ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή ενός ανθρώπου.
Και όπως σε όλα τα ξεκινήματα, έτσι και σε αυτό, οι περισσότεροι θέλουν να θέσουν τις σωστές βάσεις, ξεκινώντας με ειλικρίνεια.
Ωστόσο υπάρχουν μερικά θέματα, στα οποία, σύμφωνα με την υπεύθυνη προσλήψεων προσωπικού Bonnie Dilber, καλό είναι να λέει κανείς ψέματα, αν θέλει να αυξήσει τις πιθανότητες να προσληφθεί, σύμφωνα με τη New York Post.
Ακολουθούν τα τρία μικρά, αλλά πολλές φορές θαυματουργά, ψέματα που προτείνει να πει κάποιος:
1. Ο λόγος για τον οποίο φεύγετε από την δουλειά σας
Όπως λέει η ίδια, αν κάποιος φεύγει επειδή δεν του αρέσει η δουλειά του ή επειδή δεν τα πηγαίνει καλά με τους συναδέλφους και το αφεντικό του, καλό θα ήταν να πει ψέματα και να επικαλεστεί κάποιον άλλο λόγο. Και αυτό γιατί εάν πει την αλήθεια, τότε κινδυνεύει να θεωρηθεί δύσκολος στη συνεργασία. Αντί για αυτό, μπορεί να πει πως θέλει να αλλάξει δουλειά γιατί αναζητά μεγαλύτερες προκλήσεις.
2. Ο λόγος για τον οποίο θέλετε τη δουλειά
Η Dilber αναγνωρίζει ότι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι θέλουν μία δουλειά είναι για τις απολαβές και τα προνόμια, όπως η ασφάλεια. Αλλά αυτή η απάντηση, δεν θα ξεχωρίσει αυτόν που δίνει συνέντευξη από όλους τους άλλους. Η ίδια προτείνει να απαντήσει κανείς εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους είναι παθιασμένος με την αποστολή της εταιρείας, να πει ότι αυτή θα ήταν η δουλειά των ονείρων του, καθώς και το ότι ταιριάζει απόλυτα σε αυτό τον ρόλο.
3. Τα μελλοντικά σας σχέδια
Η Dilber υπογραμμίζει πως κανένας εργοδότης δεν θέλει να ακούσει ότι κάποιος ψάχνει δουλειά για μόλις 6 μήνες, διότι μετά ξεκινάει το μεταπτυχιακό του. Πολύ περισσότερο ότι κάποιος σκοπεύει να φύγει από την εταιρεία μόλις βρει κάτι καλύτερο. Οταν ρωτούν κάποιον σε συνέντευξη ποια είναι τα πλάνα του για τα επόμενα πέντε χρόνια, θα πρέπει να απαντήσει πως σχεδιάζει όχι μόνο να βρίσκεται στην εταιρεία, αλλά να έχει εξελιχθεί κιόλας μέσα σε αυτή.