Η αυξανόμενη ζήτηση για ελληνικές πρώτες ύλες, οι τεράστιες εξαγωγικές ευκαιρίες και η διαφήμιση στο brand Ελλάδα.
Της Μαρίας Ακριβού
Η Ελλάδα, εκτός από την ισχυρή πολιτιστική της κληρονομιά, διαθέτει εξίσου πλούσια γαστρονομική κουλτούρα. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια, αρκετοί καταξιωμένοι chefs έχουν αναδείξει την υπεροχή Π.ΟΠ. ελληνικών προϊόντων όπως η φέτα, το αυγοτάραχο, ο κρόκος Κοζάνης, η μαστίχα Χίου, το ελαιόλαδο κ.α. μυώντας τον κόσμο στις γεύσεις και τα αρώματα της Ελλάδας.
Ο αρχιμάγειρας της Γαλλικής Πρεσβείας, Jean-Marie Hoffmann, μιλά στο Think Big για την δυναμική και την αυξανόμενη ζήτηση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, αλλά και για την επικράτηση της «fusion κουζίνας» του παντρέματος δηλαδή διαφορετικών μαγειρικών μεθόδων ή γεύσεων από διαφορετικές χώρες ή από περιοχές της ίδιας χώρας, που δημιουργεί τεράστιες εξαγωγικές ευκαιρίες για Έλληνες παραγωγούς.
Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: