Στο ζήτημα της τηλεργασίας στο Δημόσιο στάθηκε σε συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά» ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.
«Με τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία σήμερα και τα μεγάλα οφέλη που προκύπτουν από την εξοικονόμηση οικονομικών και άλλων πόρων δεν βλέπω τον λόγο να μην επεκταθεί η τηλεργασία στο μέλλον, στο οποίο προβλέπεται άλλωστε να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις τηλεργασίας και να καλυφθούν από ενδιαφερομένους υπό αυτήν την προϋπόθεση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επισήμανε ότι «η τηλεργασία συνιστά μια πρακτική που προϋπήρχε διεθνώς πολύ πριν την εμφάνιση της πανδημίας. Στην Ελλάδα η έλευση του πανδημίας προκάλεσε την δημιουργία ενός πρώτου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας».
Όπως περιέγραψε «με το νέο νομοσχέδιο εξειδικεύεται περαιτέρω αυτό το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να ρυθμίζεται η τηλεργασία υπό κανονικές συνθήκες και να δίνεται η δυνατότητα σε υπηρεσίες που η φύση των εργασιών τους και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη δύνανται να επιτελούνται εν μέρει και από τηλεργαζομένους να το κάνουν».
«Με τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία σήμερα και τα μεγάλα οφέλη που προκύπτουν από την εξοικονόμηση οικονομικών και άλλων πόρων δεν βλέπω τον λόγο να μην επεκταθεί η τηλεργασία στο μέλλον, στο οποίο προβλέπεται άλλωστε να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις τηλεργασίας και να καλυφθούν από ενδιαφερομένους υπό αυτήν την προϋπόθεση», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.
Ο Μ. Βορίδης, απαντώντας σχετικά δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων ενώ ήδη έχει τελειώσει η διαβούλευση για την κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εν συνεχεία θα εισαχθεί προς συζήτηση το νομοσχέδιο για την τηλεργασία και μετά θα συζητηθεί η κωδικοποίηση της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων».