Η AC Ajaccio, που εδρεύει στο μεσογειακό νησί της Κορσικής, παίζει στο ίδιο πρωτάθλημα με ομάδες που ανήκουν στην οικογένεια του δισεκατομμυριούχου Μπερνάρ Αρνό και στον σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Κιλιάν Μπαπέ. Μόλις πριν από δύο χρόνια, έπαιζε με την Παρί Σεν Ζερμέν του Λέο Μέσι.
Τώρα πωλείται για μόλις 1 ευρώ. Υπάρχει μια παγίδα. Ο σύμβουλος του συλλόγου, Ζορντάν Ματιας της CMM Partners, λέει ότι θα δεχτεί προσφορές από αγοραστές που είναι σε θέση να αναλάβουν και το χρέος του συλλόγου. Αυτό ανέρχεται σε περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ.
Η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας AC Ajaccio ιδρύθηκε γύρω στο 1910 και το 1967 έγινε ο πρώτος κορσικανικός σύλλογος που έπαιξε στην κορυφαία κατηγορία της Γαλλίας. Αλλά τα τρόπαια ήταν λίγα και σπάνια.
Η AC Ajaccio έπαιζε στην ελίτ και τη δεύτερη κατηγορία τις τελευταίες δεκαετίες. Ανήκει στην τοπική εταιρεία συμμετοχών Ajaccio Imperial Corse Investissement, της οποίας προεδρεύει ο Αλέν Ορσόνι, ένας Κορσικανός πολιτικός.
Οι δύο κύριοι σύλλογοι που βρίσκονται στην Κορσική υποφέρουν ιδιαίτερα. Εκτός από την Ajaccio, η SC Bastia έχει πληγεί από παρόμοιες κυρώσεις από την DNCG τον Νοέμβριο μετά από προβλήματα στα ταμεία.
Παρόλα αυτά, τα δεινά των μικρότερων ευρωπαϊκών ομάδων δεν έχουν απομακρύνει τους Αμερικανούς επενδυτές.
Ο 78χρονος σήμερα Στράουμπ ξεκίνησε την καριέρα του αναλαμβάνοντας την εταιρεία ταξί του πατέρα του. Συνδέεται με την εταιρεία που διοργανώνει τα καλλιστεία Miss America, η οποία τον Νοέμβριο κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.
«Οι άνθρωποι που συνδέονται με την Ajaccio μας συνάντησαν στο αεροδρόμιο», δήλωσε ο Λαμπιέτ. «Φάνηκαν τόσο χαρούμενοι που κάποιος τους έδινε σημασία».