Η ζωή μας, χαρακτηρίζεται από διαρκή ανανέωση. Και κάθε φορά που γεννιέται κάτι καινούργιο, το υποδεχόμαστε με χαρά και αισιοδοξία. Τη συνταγή αυτή θα ακολουθήσουμε και τώρα, έχοντας μπροστά στις οθόνες μας το νέο «πρόσωπο» του lykavitos.gr, καθώς οι αλλαγές που αποφάσισε η διεύθυνση, ελευθερώνουν τη φαντασία των συνεργατών και διαγράφουν έναν νέο δρόμο με ολοκαίνουργιες και φρέσκες ιδέες, άκρως απαραίτητες στις μεταβολές που συντελούνται ραγδαία στο παγκόσμιο σκηνικό.
Του Γιάννη Μιχαήλ
Προς επίρρωση αυτών που υποστηρίζουμε, να υπενθυμίσουμε τη ρήση του Ηράκλειτου (Εφέσιος προσωκρατικός φιλόσοφος, τον 6ο με 5ο π.χ. αιώνα), ο οποίος είχε πει: «Τα πάντα ρει και μηδένα κατά τ’ αυτό μένει». Είχε, δηλαδή, προειδοποιήσει ότι στην ζωή μας όλα μεταβάλλονται και τίποτα δεν μένει ίδιο. «Τύχη αγαθή έδοξε», ότι αυτά που μας δίδαξαν και μας άφησαν σαν παρακαταθήκες, η ατελεύτητη πληθώρα των Ελλήνων διανοητών, σε όλη την μακραίωνα ιστορία της χώρας μας, τα ενστερνίζονται, τα υιοθετούν και τα ακολουθούν, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.
Δυστυχώς, όμως, υπάρχει και μια σημαντική μερίδα- διαχρονικά- συμπατριωτών μας, οι οποίοι ποδηγετούνται από συγκεκριμένους πολιτικούς σχηματισμούς ή συγκροτούνται από αυτόνομες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες καλλιεργούν θεωρίες συνωμοσίας και επιχειρούν να συγκροτήσουν διάφορα πολιτικά μορφώματα, έξω από κάθε πλαίσιο δημοκρατικών διαδικασιών.
Τέτοια φαινόμενα εμφανίστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, με το αφελές και έωλο σύνθημα, ως αρνητές των εμβολίων. Αρνητές, με άλλο ιδεολογικό μανδύα, υπήρξαν πάντοτε. Τώρα, οι ίδιοι άνθρωποι συσπειρώθηκαν γύρω από το αίτημα του αντιεμβολιασμού, γιατί δήθεν τα εμβόλια είναι επικίνδυνα, αλλά και γιατί το σώμα το δικό τους το κάνουν ότι θέλουν.
Το γεγονός ότι χιλιάδες συνάνθρωποί μας νοσούν και χιλιάδες καταλήγουν το αγνοούν προκλητικά. Θέλουν, όμως, να συμμετάσχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι, χωρίς να λαμβάνουν κανένα απολύτως μέτρο, ενώ γνωρίζουν ότι αποτελούν κινούμενες υγειονομικές βόμβες. Το άκρον, όμως, άωτον της συμπεριφοράς, ορισμένων από αυτούς, είναι ότι επιτίθενται σε δασκάλους και δασκάλες των σχολείων, οι οποίοι δεν επιτρέπουν στα «βλαστάρια» τους, να μπουν στις αίθουσες χωρίς self test. Οι δάσκαλοι είναι λειτουργοί του κράτους και εφαρμόζουν τους νόμους της πολιτείας. Τίποτε περισσότερο.
Όμως, πέρα από αυτό, όλοι εκείνοι, οι οποίοι μετέρχονται τέτοιες μεθόδους, πρέπει να γνωρίζουν, ότι αν έμαθαν να μιλούν, να γράφουν και να κάνουν πράξεις αριθμητικής, το οφείλουν στους δασκάλους και τις δασκάλες. Οι οποίοι με άοκνες προσπάθειες, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά, δίδαξαν τα ελληνόπουλα, ώστε να μάθουν τα πρώτα τους γράμματα. Και με βάση αυτά που διδάχθηκαν στο δημοτικό, εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες, σπούδασαν στα Πανεπιστήμια και διέπρεψαν στον στίβο της ζωής.
Φαινόμενα επιθέσεων κατά εκπαιδευτικών, πρέπει να παταχθούν αμέσως, σύμφωνα και με την απόφαση του αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Στο ζήτημα, όμως αυτό, πρέπει να πάρουν καθαρή θέση και όχι να κρύβονται πίσω από τις μάσκες της υποκρισίας, όλα τα πολιτικά κόμματα, χαϊδεύοντας τα ώτα αυτών που πιστεύουν θεωρίες συνωμοσίας και οδηγούν την χώρα σε πόλωση. Σε ότι αφορά τους αδαείς, οι οποίοι επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς, να τους υπενθυμίσουμε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος (356- 323 π.χ.) ο Μακεδόνας είχε πει: «Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην». Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ένας από τους δασκάλους του ήταν ο Αριστοτέλης, ο οποίος στην σχολή του, για 3 έτη, δίδαξε στον Αλέξανδρο φιλοσοφία, φυσικές επιστήμες, ιατρική, κυρίως όμως, ηθική και πολιτική. Καλή αρχή «στην ανάβαση» του Λυκαβηττού.