Ανεβάζει κατακόρυφα τους ρυθμούς της η Κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το κλίμα ύφεσης που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη. Έχοντας στη φαρέτρα του τα 32 δις ευρώ που προέρχονται από τα κονδύλια της Ε.Ε, το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει μεθοδικά τα επόμενα βήματα δίνοντας έμφαση στην ανάσχεση της ύφεσης, στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και στη δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων στήριξης για τους κλάδους που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία.
Στο κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζονται πυρετωδώς για τα επόμενα νομοσχέδια που θα προωθούν τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη, ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώνουν το σχέδιο ανάκαμψης που θα σταλεί προς έγκριση στην Κομισιόν. Παρά τις έντονες αναταράξεις, στην Κυβέρνηση επικρατεί αισιοδοξία ότι η νέα χρονιά θα σηματοδότησει μια συνολική επανεκκίνηση για την οικονομία και την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.
Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις στη Μόρια προκάλεσαν συναγερμό σε ανώτατο επίπεδο με τις αντιδράσεις για ομαλοποίηση της κατάστασης να είναι άμεσες, ενώ αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να συνδράμουν στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση ενός ζητήματος που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνήσεις στέλνουν είτε υλικοτεχνική βοήθεια, είτε συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα υποδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στη σκιά των συνεχών τουρκικών προκλήσεων, η Κυβέρνηση αποφάσισε για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια να ενισχύσει το αμυντικό οπλοστάσιο της με την αγορά υπερσύγχρονων μαχητικών, φρεγατών κλπ αλλά και με την ενδυνάμωση με εξειδικευμένο προσωπικό στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνει αυτό που πρέπει για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Σ' αυτό πλαίσιο, υπάρχουν σαφείς εντολές σε όλους τους υπουργούς και υφυπουργούς για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, προκειμένου η χώρα να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης το συντομότερο δυνατόν.