Είναι, πια, αλήθεια: οι Αμερικανοί θεωρούν πλέον πολυτέλεια ένα γεύμα με τα άλλοτε φθηνά burgers.
Μπορεί το 1948 οι αδερφοί McDonald να ξεκίνησαν να προσφέρουν μπιφτέκια για μόλις 15 σεντς, ωστόσο μετά από αρκετές δεκαετίες, οι Αμερικανοί, βλέπουν να χάνουν σιγά σιγά το άλλοτε αυτονόητο δικαίωμα στην απόλαυση ενός burger μέσα σε ένα fast food.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το δεύτερο τρίμηνο του 2024, η μέση τιμή ενός burger σε εστιατόριο γρήγορου φαγητού ήταν 8,41 δολάρια, αυξημένη κατά 16% σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ignite Menu της συμβούλου τροφίμων Technomic.
Τα burgers έχουν γίνει πλέον αρκετά ακριβά που οι καταναλωτές χαμηλού εισοδήματος να έχουν περιορίσει τις επισκέψεις τους στα fast food, γεγονός που οδήγησε την πρώτη πτώση πωλήσεων της αλυσίδας McDonald’s εδώ και τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου.
Το πρόβλημα είναι στο κρέας
Η αλυσίδα προσπάθησε να ανταποκριθεί στην πρόκληση με προσφορές, κάτι που άλλοι ανταγωνιστές που είδαν επίσης τις πωλήσεις τους να υποχωρούν. Ωστόσο το πρόβλημα είναι πιο βαθύ και δεν σχετίζεται με το γρήγορο φαγητό, αλλά με το βόειο κρέας, όπως επισημαίνει το Bloomberg.
Η μέση τιμή λιανικής ανά λίβρα για κιμά βοείου κρέατος στις πόλεις των ΗΠΑ τον Αύγουστο ήταν 5,58 δολάρια ανά λίβρα, ένα υψηλό ρεκόρ που αντανακλά τους ιστορικά χαμηλούς αριθμούς των κοπαδιών βοοειδών στις ΗΠΑ, τα οποία έφτασαν σε χαμηλό 73 ετών τον Ιανουάριο.