Ξεκινούν οι ετήσιες τακτικές, και έκτακτες όπου προκύψουν, κρίσεις και στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά την παραμονή του συνόλου της στρατιωτικής ηγεσίας – και των τεσσάρων αρχηγών – με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, το γεγονός αυτό δεν δημιουργεί «καραμπόλες» με σημαντικές αποστρατείες (αριθμητικώς) και οι κρίσεις αναμένονται «ήπιες». Στην Πολεμική Αεροπορία παρέμεινε (για τρίτο χρόνο μετά από πάρα πολλά χρόνια) ο Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης. Στο Στρατό Ξηράς για δεύτερη χρονιά ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και στο Πολεμικό Ναυτικό ο Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.
Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλος και ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας. Αυτό λέει η λογική, καθώς δεν μπορεί να δίδονται συγχαρητήρια δημοσίως και σε λίγα 24ωρα να αποστρατεύονται οι επικεφαλής αυτών που αντιμετώπισαν με επιτυχία όλες τις απειλές και προκλήσεις.
Άλλωστε «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις» ιδίως αυτήν την εποχή, με την τουρκική προκλητικότητα στην κορύφωσή της.
Ή για να είμαστε απολύτως σωστοί, κάνεις τις λιγότερες δυνατές αλλαγές, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό και υγιές γιατί και η «πυραμίδα» πρέπει να «αναπνεύσει» και να απεγκλωβιστούν και οι μικρότεροι σε βαθμό. Αρκεί βεβαίως όλα αυτά να γίνονται με βάση την επιχειρησιακή λογική και ανάγκες του κάθε Κλάδου και όχι επιθυμίες ή «υποδείξεις» πολιτικών, αποστράτων, κομματικών κλπ, όπως πλειστάκις έχουν συμβεί στο παρελθόν.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν από αύριο ξεκινούν οι κρίσεις και όλη η εβδομάδα θα είναι «γεμάτη» από αυτές.