«Η στήριξη της οικογένειας και των εργαζόμενων γονέων είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Υιοθετούμε μία δέσμη μέτρων που ξεκινούν από τη δημογραφική πολιτική, διαπερνούν την ισότητα των δύο φύλων και φθάνουν έως τον εκσυγχρονισμό των εργασιακών σχέσεων, ενισχύοντας έτσι τον θεσμό της οικογένειας και οδηγώντας στην πρόοδο και την ευημερία». Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας στα μέλη της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ).
Η κυρία Συρεγγέλα ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της ΟΠΟΤΤΕ και παρευρέθηκε χτες στην ετήσια γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας προκειμένου να ακούσει τους προβληματισμούς αλλά και τις προτάσεις των μελών της. Η υφυπουργός τόνισε ότι η πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό τους, αφουγκράζεται τις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας και λαμβάνει μέτρα για να βοηθήσει ουσιαστικά τους γονείς. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι με τον νέο εργασιακό νόμο (Ν.4808/2021) θεσπίστηκαν: άδειες πατρότητας, δικαίωμα ευέλικτων ρυθμίσεων εργασίας για γονείς και φροντιστές, επέκταση άδειας λοχείας 9 εβδομάδων μετά τη γέννα και επέκταση της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας 6 μηνών για γυναίκες που υιοθετούν, καθώς και προστασία των γονέων από την απόλυση.
Η κυρία Συρεγγέλα σημείωσε ακόμη ότι η πολιτεία αύξησε το αφορολόγητο όριο στα 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, έδωσε voucher για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού για παιδιά, ενώ μέσω ΑΣΕΠ διατέθηκαν πρόσφατα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους 1.700 θέσεις εργασίας. Τα μέτρα στήριξης της οικογένειας περιλαμβάνουν επίσης τα έργα που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως η δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών σε επιχειρήσεις και η οργανωμένη για πρώτη φορά παροχή κατ’ οίκον φροντίδας βρεφών και νηπίων, με το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς». «Θέλουμε να είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους γονείς και κυρίως στις μητέρες που συχνά επωμίζονται το βάρος της φροντίδας της οικογένειας και να άρουμε όλα εκείνα τα εμπόδια που βρίσκουν στον δρόμο τους», κατέληξε η κυρία Συρεγγέλα.