Η σειρά podcast «ΜΑΜΟΣ Διαδικτυακής Ραδιοφωνίας» ξανά στον αέρα! Το Podcast της μπύρας ΜΑΜΟΣ που ξεκίνησε πέρυσι το φθινόπωρο, εμπνευσμένο και αφιερωμένο, στο πάθος ανθρώπων από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, επανέρχεται. Φέτος, συστήνει νέα πρόσωπα που έκαναν το μεράκι τους, κομμάτι της ζωής τους. «Κυνηγώντας το πάθος τους» οι καλεσμένοι του φετινού Podcast, μας μιλούν για το κατόρθωμά τους, να ακολουθήσουν τα θέλω τους παθιασμένα και να δημιουργήσουν brands που στο DNA τους βρίσκουμε την αγάπη για δημιουργία.
Μέσα από τα φετινά Podcasts των 4 επεισοδίων, γνωρίζουμε την εμπνευσμένη και μετρ στα ψηφιακά κεντήματα Postfolk (Μαρία – Όλγα Βλάχου), την δημιουργό κομψών και λεπτεπίλεπτων κοσμημάτων, Kakuru (Ελίνα Κακούρου) , τη γεμάτη φαντασία και χιούμορ Ode to Socks (Ξένια Βανικίωτη), και τέλος τον μοναδικό Tind, όπου μαζί με την ομάδα του, δημιουργούν κάτι το διαφορετικό και πρωτότυπο στη τέχνη της μεταξοτυπίας. Όλες αυτές οι ξεχωριστές προσωπικότητες εκμυστηρεύονται με την συντροφιά μίας παγωμένης μπύρας ΜΑΜΟΣ, τις σκέψεις τους, το μεράκι τους, τα διλήμματα που συνάντησαν στην πορεία της ζωής τους και ολοκληρώνουν την συζήτηση με το πώς τελικά έφτασαν στο σημείο να κάνουν το πάθος τους επάγγελμα.
Φυσικά, σε αυτή την διαδρομή δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι παρουσιαστές της «ΜΑΜΟΣ Διαδικτυακής Ραδιοφωνίας» που δεν είναι άλλοι από τους Λάμπρο Φισφή και Διονύση Ατζαράκη. Η μοναδική τους χημεία και το κοινό τους χιούμορ, δημιουργούν ένα κλίμα οικειότητας μεταξύ των εκλεκτών καλεσμένων, που απολαμβάνουν μια ξεχωριστή συζήτηση. Η νέα σειρά podcast «ΜΑΜΟΣ Διαδικτυακή Ραδιοφωνία» έρχεται να μας θυμίσει την αγάπη της μπύρας ΜΑΜΟΣ για τους ανθρώπους που εξελίσσονται και δημιουργούν. Όπως ο δημιουργός της, Πέτρος Μάμος, αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος του και την αγάπη του για την τέχνη της ζυθοποιίας, έτσι και οι φετινοί καλεσμένοι αποτελούν πηγή έμπνευσης. Κυνηγούν το όραμα τους, ανταποκρίνονται σε προκλήσεις, έχουν διλήμματα, αλλά μένουν πάντα προσηλωμένοι στους στόχους τους διατηρώντας σαν τον Πέτρο Μάμο, το ασίγαστο πάθος τους.
Η ιστορία της μπύρας ΜΑΜΟΣ ξεκινάει από το 1876, όταν ο Λορέντζος Μάμος ίδρυσε το ζυθοποιείο του στην Πάτρα, για να ακολουθήσει μια πορεία 100 χρόνων γεμάτη βραβεία και διακρίσεις. Ο γιος του, Πέτρος Μάμος, ήταν ο πρώτος διπλωματούχος Έλληνας ζυθοποιός. Με τη φροντίδα, τη γνώση και το μεράκι του, έδωσε νέα πνοή στην ελληνική ζυθοποιία, με έμφαση στην ποιότητα και την καινοτομία. Εισήγαγε εξαιρετικές ποικιλίες βύνης, λυκίσκου και μαγιάς από τη Γερμανία και την Τσεχία και εξέλισσε τις παραδοσιακές συνταγές με δικές του τεχνικές. Το στοιχείο της μπύρας ΜΑΜΟΣ που τη χαρακτηρίζει σε αυτό το πέρασμα των χρόνων είναι η απλότητα και η αυθεντικότητα ενός παραδοσιακού προϊόντος, σε συνδυασμό με την ανώτερη ποιότητα και γεύση της. Ο Πέτρος Μάμος είχε προσαρμόσει την μπύρα στην ελληνική κουζίνα και τις ελληνικές προτιμήσεις. Ήταν μια μπύρα που έβρισκε κάποιος στη Μεγάλη Βρετάνια, αλλά και στο μεγαλύτερο ζυθοπωλείο της Αθήνας. Μια ελληνική μπύρα που εξάγονταν στο εξωτερικό και ήταν το πρώτο ελληνικό προϊόν ζύθου το οποίο έλαβε διεθνή βραβεία: χρυσό βραβείο αγνότητας και γεύσης στη Διεθνή Έκθεση της Τεργέστης το 1898, Δίπλωμα Τιμής μετά Χρυσού Μεταλλίου στη Διεθνή έκθεση Αθηνών.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα, με ενεργή παρουσία στη χώρα εδώ και περισσότερα από 55 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα αποτελεί μέλος του Ομίλου HEINEKEN N.V. Παράγει στην Ελλάδα τις μπίρες Amstel, Amstel Pils, Amstel Dark, Amstel Radler, Amstel Free, Amstel Free Lemon, Heineken, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, AΛΦΑ Weiss, ΑΛΦΑ Χωρίς, Fischer, ΒΙΟΣ 5, ΜΑΜΟΣ, Buckler από 100% ελληνικό κριθάρι, καθώς και το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και την παραγωγή των δύο μαρκών μηλίτη ΜΗΛΟΚΛΕΦΤΗ και Strongbow στο εργοστάσιό της στην Πάτρα, με ελληνικές πρώτες ύλες. Παράλληλα, εισάγει γνωστές μάρκες μπίρας μεταξύ των οποίων οι: Affligem, Sol, Mc Farland, Erdinger, Murphy’s, Duvel, Chimay. Διαθέτει 3 μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και μια μονάδα εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ στη Λαμία.
Από το 2008 πραγματοποιεί το πρώτο και μεγαλύτερο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού μέσω του οποίου προμηθεύεται ελληνικό κριθάρι για την κάλυψη του 100% των αναγκών για την παραγωγή των προϊόντων της. Οι ελληνικές πρώτες ύλες σε συνδυασμό, με τα σύγχρονα ζυθοποιεία και τα 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία, δημιουργούν μια πλήρως καθετοποιημένη ελληνική διαδρομή για τα προϊόντα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης παράγει και διανέμει τα προϊόντα της σε 19 χώρες και στις 5 ηπείρους. Παράλληλα με την επιχειρηματική της ανάπτυξη, η εταιρία έχει επενδύσει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής, τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, την ενημέρωση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και την κοινωνική προσφορά, πάντα με την έμπρακτη συμβολή των εργαζομένων της, με διαφάνεια και λογοδοσία.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διαθέτει από την TÜV AUSTRIA HELLAS ISO 9001:2015 για την ποιότητα των προϊόντων, FSSC 22000: Version 4.1 για την ασφάλεια των προϊόντων (HACCP), ISO 14001:2015 για την προστασία του περιβάλλοντος και OHSAS 18001:2007 για την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού. Επίσης, είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που έχει κατακτήσει την ανώτατη Διαμαντένια διάκριση του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) για το 2013 καθώς και πολυάριθμες βραβεύσεις για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που έχει επιδείξει, τη σταθερή επίδοσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μέριμνα για την κοινωνία και το περιβάλλον. Τέλος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το εργασιακό της περιβάλλον.