Άγνοια δήλωσε ο Έλον Μασκ σε ό,τι αφορά την αμοιβή ύψους 55 δισ. δολαρίων για τη θέση του CEO της Tesla, καθώς όπως είπε σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ, δεν είχε κανέναν ρόλο στη σύναψη της συγκεκριμένης συμφωνίας το 2018.
Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος είχε εστιάσει την προσοχή του στη δημιουργία μιας βιώσιμης εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων, γεγονός που τότε αποτελούσε μάλλον περίπλοκο πρόβλημα.
«Δεν γνωρίζω καθόλου τις εσωτερικές διαδικασίες, με τις οποίες αποφασίστηκε αυτή η αποζημίωση», είπε ο Έλον Μασκ στο δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας της δίκης, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Σημειώνεται ότι η αγωγή έχει ασκηθεί από έναν επενδυτή της Tesla, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η αμοιβή του Μασκ ήταν υπερβολική και θα πρέπει να επιστραφεί στην εταιρεία.
Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είπε στο δικαστήριο ότι δεν συζήτησε ποτέ την αμοιβή του με μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ούτε υπαγόρευσε όρους για αυτήν.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το Bloomberg, οι δικαστικές καταθέσεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση δείχνουν ότι στις 8 Απριλίου 2017 ο Έλον Μασκ ρωτήθηκε γραπτώς από ένα μέλος του ΔΣ της Tesla και φίλο του, Ira Ehrenpreis, σχετικά με το πώς θα ήθελε να ρυθμίσει τη μελλοντική του αποζημίωση.
Όπως αποκάλυψε αργότερα ο Έλον Μασκ μέσω email σε κάποιον από τους συνιδρυτές της εταιρείας του, σχεδίαζε να κάνει «κάτι πραγματικά τρελό, αλλά παράλληλα με υψηλό ρίσκο».
Ο μέτοχος της εταιρείας που έχει ασκήσει την αγωγή κατέχει μόλις 9 μετοχές της Tesla και υποστηρίζει ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν επέδειξε ανεξαρτησία στην λήψη της απόφασης για το πακέτο αμοιβών του Μάσκ το 2018. Ο ίδιος υποστηρίζει στην αγωγή του ότι το διοικητικό συμβούλιο της Tesla κατάρτισε το μεγαλύτερο σχέδιο αποζημίωσης στον κόσμο για έναν διευθύνοντα σύμβουλο μερικής απασχόλησης.
Σημειώνεται ότι ο Μασκ διευθύνει επίσης τις εταιρείες Space Exploration Technologies Corp., The Boring Co., αλλά και την Twitter την οποία απέκτησε μετά από δικαστικό αγώνα 4 μηνών έναντι 44 δισ. δολαρίων.