Την καταπολέμηση του παράνομου διαδικτυακού τζόγου έχει θέσει ως προτεραιότητά της η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Αν και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία σχετικά με το ύψος των χρημάτων που κατευθύνονται στον παράνομο τζόγο, είναι γεγονός πως με την ολοένα αυξανόμενη ανάπτυξη των online τυχερών παιχνιδιών το φαινόμενο συνεχίζει να εξαπλώνεται, στερώντας σημαντικά έσοδα τόσο από το Ελληνικό Δημόσιο, όσο και από τους νόμιμους παρόχους.
«Ο παράνομος τζόγος στο διαδίκτυο μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια Λερναία Ύδρα, καθώς διαρκώς αλλάζει πρόσωπα και εκεί που αντιμετωπίζεις το ένα φυτρώνουν άλλα εκατό», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ Δημήτρης Ντζανάτος.
Οι κινήσεις της ΕΕΕΠ στο «κυνήγι» του παράνομου διαδικτυακού τζόγου
Προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον παράνομο τζόγο, η ΕΕΕΠ, που είναι η εποπτεύουσα αρχή για τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών συνολικά (επίγειο δίκτυο και online), έχει επιστρατεύσει μια ομάδα ειδικών που σκοπό έχει να εντοπίσει όλες τις παράνομες ιστοσελίδες που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Ντζανάτο, ήδη περισσότερες από 2.000 ιστοσελίδες έχουν εντοπιστεί και είναι στη «μαύρη λίστα» της Επιτροπής.
«Η αλήθεια είναι ότι ο παράνομος τζόγος στο διαδίκτυο διογκώνεται και για αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε συνεχώς σε αναζήτηση των ιστοσελίδων με τυχερά παιχνίδια, τα οποία λειτουργούν παράνομα» σημειώνει σχετικά ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ και προσθέτει: «Το πιο δύσκολο κομμάτι σε αυτήν τη διαδικασία είναι να ιχνηλατήσουμε και να σταματήσουμε την παράνομη ροή του χρήματος, καθώς βρίσκουν διάφορους τρόπους για να σβήσουν τα ίχνη τους είτε μέσα από τη χρήση διάφορων ηλεκτρονικών πορτοφολιών είτε εντάσσοντας τις συγκεκριμένες ηλεκτρονικές πληρωμές κάτω από διαφορετικό κλάδο». Για τον λόγο αυτό, η ΕΕΕΠ, θέλοντας να αποκτήσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την επικρατούσα κατάσταση αναφορικά με τον παράνομο τζόγο στο διαδίκτυο, έχει αναθέσει σε εταιρία ερευνών την εκπόνηση σχετικής μελέτης που θα ρίξει περισσότερο «φως» στο πεδίο του παράνομου διαδικτυακού τζόγου.
Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας έχουν λάβει άδεια από την ΕΕΕΠ και λειτουργούν νομίμως συνολικά 15 διαδικτυακές εταιρίες.