Είναι ίσως από τις λίγες φορές στα δημοσιογραφικά χρονικά του Guardian που η ίδια η εφημερίδα προβαίνει σε επανόρθωση και διεκρινίσεις για ρεπορτάζ που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της πριν ακριβώς έναν χρόνο.
Το ρεπορτάζ αφορούσε τον Θάνο Δημάδη και το υπέγραφε η Carrey Gillam, μία εξωτερική αρθρογράφος και όχι δημοσιογράφος του ίδιου του Guardian, το όνομα της οποίας πρόσφατα έχει εμπλακεί και σε σχετικό δημοσίευμα του American Council of Science and Health περί εκβιασμών με θέμα φαρμακευτικές εταιρείες. Το ρεπορτάζ, που είχε φιλοξενήσει ο Guardian στην ιστοσελίδα του χωρίς ωστόσο να είναι ρεπορτάζ των ίδιων των δημοσιογράφων της εφημερίδας, εμφάνιζε τον Θάνο Δημάδη από την θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Ένωσης Ξένου Τύπου της Αμερικής να προσφέρει προνόμια στην φαρμακευτική εταιρεία Bayer με αντάλλαγμα χορηγίες της εταιρείας προς την ίδια την Ένωση Ξένου Τύπου.
Το ρεπορτάζ εμφάνιζε να προσφέρει τα ανταλλάγματα αυτά ο ίδιος ως δημοσιογράφος κάτι το οποίο ήταν ψευδές αφού ο Guardian προέβη σε επανόρθωση για να αποκαλύψει την αλήθεια που η αρθρογράφος είχε αποκρύψει στο ρεπορτάζ της: ότι δηλαδή όλα τα προνόμια που εμφανίζεται ο Θάνος Δημάδης να προσφέρει στην Bayer, τα προσέφερε ως εργαζόμενος στην Ένωση Ξένου Τύπου φέρνοντας την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ξένου Τύπου για το οποίο ο Θάνος Δημάδης εργαζόταν.
Σύμφωνα με το αμερικανό PRNewswire, ο Guardian προέβη σε επανόρθωση συμπεριλαμβάνοντας στο ρεπορτάζ της αρθρογράφου, την δήλωση της ίδιας της Επικεφαλής του Δ.Σ. της Ιδρύματος Ξένου Τύπου, Nancy Prager-Kamel, που αποκαλύπτει αυτό που η αρθρογράφος είχε αρνηθεί αρχικά να συμπεριλάβει στο ρεπορτάζ της: ότι δηλαδή όλα τα προνόμια προς την Bayer για χορηγίες από τον Θάνο Δημάδη ήταν υπό την καθοδήγηση του Δ.Σ. του Ιδρύματος.
Επιπλέον ο Guardian προέβη και σε επιπλέον αλλαγές στο κείμενο της αρθρογράφου του για τον Θάνο Δημάδη διαγράφοντας εξ ολοκλήρου από το άρθρο ως ψευδείς τους ισχυρισμούς της αρθρογράφου ότι ο Θάνος Δημάδης είχε διαγράψει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ηλεκτρονική διεύθυνση που χειριζόταν ως διευθυντής του Ιδρύματος.
Μάλιστα ο Guardian στην επανόρθωσή του προβαίνει και σε επιπλέον διευκρινίσεις δηλώνοντας ότι από τον άρθρο αφαιρέθηκε η ιδιότητα του Θάνου Δημάδη ως δημοσιογράφου αφού η εφημερίδα παραδέχτηκε ότι την περίοδο της συνεργασίας του με το Ίδρυμα Ξένου Τύπου για την συλλογή χορηγιών, ο Θάνος Δημάδης δεν εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Ο Guardian διευκρίνισε ότι στο διάστημα αυτό ο Θάνος Δημάδης δεν εργαζόταν ως δημοσιογράφος αλλά είχε μόνο την εμπειρία του πρώην ξένου ανταποκριτή, γεγονός που σκοπίμως η αρθρογράφος είχε αποκρύψει με σκοπό να στοχοποιήσει ακόμα περισσότερο τον Θάνο Δημάδη στα μάτια της κοινής γνώμης ως δημοσιογράφο που προσφέρει προνόμια σε εταιρείες με αντάλλαγμα χορηγίες, γεγονός που αποδείχθηκε απολύτως ψευδές.
Περισσότερες πληροφορίες για την επανόρθωση του Guardian στο αμερικανικό PRNewswire.