Μεγάλες παρεμβάσεις σε λεωφόρους του Παρισιού, μνημεία της πόλης και τα πολυσύχναστα καφέ.
Περισσότερα από 44.000 άσχημα μεταλλικά εμπόδια εμποδίζουν την πρόσβαση σε όλα τα σημεία, από το Λούβρο μέχρι την Νησίδα Σεν Λουί.
Τα προσωρινά μεταλλικά τείχη τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο των μαζικών προετοιμασιών ασφαλείας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, οι οποίοι ξεκινούν επίσημα την Παρασκευή 26/7 καθώς οι Αρχές, έχοντας κατά νου την οδυνηρή πρόσφατη ιστορία τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα τους, έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να προστατεύσουν τα εκατομμύρια των τουριστών και των αθλητών που θα κατέβουν στη γαλλική πρωτεύουσα για τους θερινούς αγώνες.
Ένα είναι σίγουρο. Δεν είναι όλοι ενθουσιασμένοι με την ύπαρξή τους. Με μεγάλους σταθμούς του μετρό κλειστούς και ολόκληρες λωρίδες κυκλοφορίας αποκλεισμένες αποκλειστικά για ολυμπιακή χρήση, οι αγώνες πρόκειται να ανατρέψουν τη ζωή των μόνιμων κατοίκων της πόλης για εβδομάδες.
Ενόψει της τελετής, οι περισσότερες από τις γέφυρες που συνδέουν τις δύο πλευρές του Σηκουάνα έκλεισαν. Οι αρχές περιόρισαν επίσης την πρόσβαση στο εμβληματικό κέντρο του Παρισιού. Έχουν αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή κοντά στον ποταμό που περιλαμβάνει το Λούβρο, την Παναγία των Παρισίων και τον Πύργο του Άιφελ και η πρόσβαση σε αυτήν είναι δυνατή μόνο με την επίδειξη ενός ειδικού κωδικού QR που χορηγείται στους κατοίκους, σε όσους εργάζονται εκεί ή σε όσους έχουν κάνει εκ των προτέρων κράτηση για πρόσβαση σε μουσεία και εστιατόρια. Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι έλαβε περισσότερα από 200.000 αιτήματα για τους κωδικούς «Pass Jeux» μέσω της ιστοσελίδας του.
Το Παρίσι βρίθει επίσης από υπαλλήλους ασφαλείας. Περίπου 30.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα αναπτυχθούν στην πόλη κάθε μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Την ημέρα της τελετής έναρξης, 45.000 θα εργάζονται στους δρόμους του Παρισιού μαζί με 10.000 στρατιώτες του στρατού.
Παρόλο που η γαλλική κυβέρνηση κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να ενημερώσει τους ντόπιους για το κλείσιμο των δρόμων εγκαίρως, οι Παριζιάνοι είναι θυμωμένοι που οι καθημερινές τους μετακινήσεις έχουν ανατραπεί.
Τα καταστήματα και τα εστιατόρια λένε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες και οι αμφιλεγόμενες μεταλλικές μπάρες τους κοστίζουν επίσης χρήματα. «Το Παρίσι είναι άδειο», δήλωσε ο διευθυντής ενός βιβλιοπωλείου κοντά στο Palais Royal.
Ο Αμπντελκαμπέρ, ένας οδηγός ταξί που σταθμεύει λίγα μέτρα μακριά από τη γκρίζα ζώνη, δήλωσε στο POLTICO ότι έχασε περισσότερο από τα μισά από τα έσοδά του. «Είναι ανυπόφορο, νιώθουμε σαν φυλακισμένοι», είπε, προσθέτοντας ότι αναγκάζεται τακτικά να απορρίπτει ταξί που ζητούν τουρίστες που βρίσκονται στην απαγορευμένη περιοχή. «Όλα έχουν οργανωθεί πολύ άσχημα», είπε μιλώντας μέσα από το παράθυρο του μαύρου ταξί του.
Για τους τουρίστες, είναι μια διαφορετική ιστορία.