Τα γεγονότα που οδηγούν τη Γαλλία σε διεθνή διασυρμό, ήταν προβλέψιμα και η υποτίμηση αυτού του γεγονότος είναι το μεγάλο λάθος τακτικής του Προέδρου της χώρας, Εμμανουέλ Μακρόν.
«Η άτυπη συμμαχία της άκρας αριστεράς και της ακροδεξιάς στη σημερινή Γαλλία στόχο έχει την περιθωριοποίηση της χώρας και την κατρακύλα της στον αυταρχισμό» Πασκάλ Μπρυκνέρ
Γάλλος φιλόσοφος
Γνωρίζετε ποιο είναι το ποσοστό των Γάλλων εργαζόμενων που είναι συνδικαλισμένοι; Μετά βίας φτάνει το 8% και από το ποσοστό αυτό το 80% είναι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα.
Γνωρίζετε ποιο είναι το ύψος του εγγυημένου εισοδήματος για κάθε Γάλλο και για κάθε παράνομο μετανάστη; Ξεκινά από 1060 ευρώ το μήνα και μπορεί να πάει έως 1265 ευρώ. Γνωρίζετε ότι η χώρα του Βολταίρου έχει 66 εκατομμύρια κατοίκους από τους οποίους τα 8 εκατομμύρια είναι μουσουλμάνοι που απέκτησαν γαλλική υπηκοότητα, ενώ άλλα 4 εκατομμύρια είναι συγγενικά τους πρόσωπα που πηγαινοέρχονται από τη Βόρεια Αφρική στη Γαλλία.
Στον πληθυσμό αυτόν θα πρέπει να προστεθούν και άλλα τέσσερα εκατομμύρια πολιτογραφηθέντες Γάλλοι από πρώην αφρικανικές και άλλες γαλλικές αποικίες
Γνωρίζετε πόσες περιοχές στη Γαλλία θεωρούνται «χώροι μη Δικαίου»; Είναι δέκα ,στις οποίες οι γαλλικοί νόμοι στην πράξη δεν ισχύουν, γιατί ο έλεγχος των περιοχών αυτών ανήκει στο οργανωμένο έγκλημα και κυρίως σε ισλαμιστές εμπόρους ναρκωτικών.
Επίσης στις περιοχές αυτές, οι συμμορίες των «μπλάκ μπλόκ», κλέβουν, δέρνουν και πυρπολούν ότι γουστάρουν κατά βούληση, στο όνομα της προόδου! Γνωρίζετε ποιο ήταν το ποσοστό αποχής στις τελευταίες γαλλικές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές; Κατά μέσο όρο ξεπέρασε το 53%.Από το 47% των Γάλλων που ψήφισαν η άκρα δεξιά και η άκρα αριστερά συμπεριλαμβανομένων και των οικολόγων στους κόλπους της, έλαβαν ποσοστό 40% και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, αν και κατακερματισμένες πήραν 60%. Σημειώνουμε ακόμα ότι το γαλλικό δημόσιο χρέος αντιπροσωπεύει το 113% του ΑΕΠ της χώρας ,στην οποίαν η μέση σύνταξη είναι από τις υψηλότερες στην Ε.Ε. με τα λιγότερα χρόνια εργασίας.
Το δε κράτος στη Γαλλία άμεσα και εμμέσως καλύπτει το 54% της οικονομικής δραστηριότητας. Όσοι νομίζουν ότι ο γαλλικός κρατισμός παραδίδει τα όπλα, επειδή, τάχα, πραγματοποιούνται ιδιωτικοποιήσεις και κάποιοι πιπιλίζουν την καραμέλα της υποχώρήσης του κράτους, πλανώνται πλάνην οικτράν. Ο κρατισμός ζη και βασιλεύει και συνεχώς ανακαλύπτει νέα λαμπρά
πεδία δόξας για όλους αυτούς που ζούν από αυτόν.Στηριγμά του δε, σήμερα, είναι η άτυπη συμμαχία του εκατομμυριούχου ακροαριστερού Ζαν Λυκ Μελανσόν, λαϊκιστή υψηλής ποιότητας και της καιροσκόπου Μαρίν Λεπέν,την οποιαν ψηφίζουν στη Βόρεια Γαλλία κυρίως τα περισσότερα ζώντα μέλη του πάλαι ποτέ πανίσχυρου ΚΚ Γαλλίας.
Παράλληλα, είναι γνωστές οι σχέσεις του κόμματος Λεπέν με το καθεστώς Πούτιν και οι αντίστοιχες του Μελανσόν με χώρες που παράγουν πετρέλαιο. Ονόματα δεν λέμε.
Μέσα σε αυτό το κλίμα ο πρόεδρος Μακρόν αποφάσισε να προτείνει μια απαραίτητη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση χωρίς να έχει την απαιτούμενη πολιτική δύναμη για κάτι τέτοιο. Έδωσε έτσι μια μοναδική ευκαιρία στον παραπαίοντα συνδικαλισμό να τονώσει την παρουσία του, ως αντίβαρο στο περίφημο «κίνημα» των «κίτρινων γιλέκων».
Κατά τη γνώμη μας, εκτός και αν έχει κάτι άλλο κατά νούν, το λάθος του από πλευράς τακτικής είναι πολύ μεγάλο. Εξυπηρετεί δε σε υπερθετικό βαθμό αυτούς που θέλουν για πολλούς λόγους να διαλύσουν την Ευρώπη της δημοκρατίας και της ανάπτυξης, σε μια περίοδο όπου η Γαλλία είναι η μοναδική αμυντική της δύναμη με κάποιο γεωπολιτικό βάρος .Αυτό κάτι δεν λέει για τα γεγονότα στη Γαλλία;
Και όλα αυτά σε μια εποχή γενικής αβεβαιότητας και γεωπολιτικής ρευστότητας, με τη διαφθορά να οργιάζει παγκοσμίως, το βρώμικο χρήμα να πολλαπλασιάζεται, δυσώδεις πολιτικές εξουσίες να εξευτελίζουν την δημοκρατία και κάποιους να μας λένε ότι για όλα αυτά, φταίνε οι ...κλιματικές αλλαγές! Και αυτές, όμως, είναι αντικείμενο μιας πρωτοφανούς καταστροφολογίας, η οποία ίσως οδηγήσει αύριο και στην απαγόρευση της ανατολής του ηλίου.