Σε μια συμφωνία αξίας περίπου 163 εκατομμυρίων δολαρίων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton και ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Μπερνάρ Αρνό με αυτή την χορηγία διασφάλισε ότι όταν αναλογιστείτε τον συμβολισμό διεθνούς συνεργασίας των Ολυμπιακών Αγώνων, την αρμονία, τις εμβληματικές στιγμές και τους ήρωες , σκέφτεστε επίσης να γιορτάσετε με ένα Hennessy ή Moët & Chandon, της επίσημης σαμπάνιας των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα γυάλινα σκεύη θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από την Tiffany & Co., που ανήκει στην LVMH!
Γράφει η Στέλλα Δροσοπούλου
Σύμφωνα με την LVMH η συνεργασία όχι μόνο αυξάνει την αναγνωρισιμότητα των μαρκών της LVMH αλλά ενισχύει επίσης τη δέσμευσή της για αριστεία τόσο στη μόδα όσο και στον αθλητισμό, ενσωματώνοντας το πνεύμα των Αγώνων μέσω του θέματός της "Artisan of All Victories".
Στη τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου 2024, είδαμε σε περίοπτη θέση αρκετές αξιόλογες φιγούρες από το χαρτοφυλάκιο της LVMH:
Η Kylie Jenner και η Rihanna φόρεσαν αποκλειστικά κομμάτια από τους Dior και Louis Vuitton, δείχνοντας τη δεξιοτεχνία και τη δημιουργικότητα των επωνυμιών.
Ο Timothée Chalamet φόρεσε Dior, ενσαρκώνοντας το νεανικό και καινοτόμο πνεύμα της μάρκας καθώς ασχολείται με τους θαυμαστές και τα μέσα ενημέρωσης.
Η Emma Stone, επί μακρόν πρεσβευτής του Louis Vuitton, ήταν παρούσα, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της μάρκας στο στυλ και την αριστεία.
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ εκπροσώπησε τον Μπερλούτι, φορώντας προσαρμοσμένα κομμάτια που αντικατοπτρίζουν την κληρονομιά και τη επικαιρότητα της μάρκας.
O Snoop Dog φιγουράριζε στις viral εμφανίσεις του στα media και στα social media με τελευταίες δημιουργίες της Louis Vuitton και πολύ άλλοι έγιναν όχημα διάδοσης της ποιότητας και των πιστεύω της LVMH.
Τέλος το μεγάλο γκρουπ πολυτελών ειδών δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει την queer κοινότητα καθώς ανήκει σε σημαντικό ποσοστό στους καταναλωτές των brand εξ’ ου και η παρουσία της ειδικής συμμετοχής με τις drag queen στην έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
Το μεγάλο ερώτημα, που έχει αφήσει πολλούς αμήχανους είναι τι σχέση έχουν όλα αυτά με το Ολυμπιακό ιδεώδες, την ίδια στιγμή που σε γκάλοπ στους δρόμους της Γαλλίας στην ερώτηση «Από πού ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες» κανείς δεν ήξερε να απαντήσει. Το άλλο ερώτημα που γεννιέται είναι γιατί η Γαλλία δεν θέλησε να αναδείξει τον πολιτισμό και την ιστορία της, μέσα από αυτή την μοναδική ευκαιρία, όπως συνηθίζεται στις τελετές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Μπορούμε να θυμηθούμε τέτοιες περιπτώσεις
Αθήνα 2004: Γιόρτασε τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων με επίκεντρο τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, με παραδοσιακή μουσική και χορό.
Πεκίνο 2008: Γνωστό για την εκπληκτική του κλίμακα και την ακρίβειά του, η τελετή παρουσίασε την ιστορία και τα πολιτιστικά επιτεύγματα της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της εμβληματικής ερμηνείας 15.000 ντράμερ.
Λονδίνο 2012: Έμφαση στη βρετανική κουλτούρα με ένα μείγμα χιούμορ και ιστορίας, με εμφανίσεις διάσημων Βρετανών καλλιτεχνών και αφιέρωμα στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας.
Ρίο 2016: Υπογράμμισε τη ζωντανή κουλτούρα και τα περιβαλλοντικά ζητήματα της Βραζιλίας, ενσωματώνοντας τη σάμπα και τα αυτόχθονα θέματα στις παραστάσεις.
Τόκιο 2020: Προσαρμοσμένη στις συνθήκες πανδημίας, αυτή η τελετή επικεντρώθηκε στην ενότητα και την ανθεκτικότητα, με ψηφιακά στοιχεία και έναν φόρο τιμής στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.
Για τα δύο παραπάνω αμήχανα ερωτήματα που δημιούργησε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων 2024 ίσως υπάρχει μια λογική εξήγηση. Η Γαλλία έχει τόσο πολύ αλλοτριωθεί από την οικονομική της υπόσταση που είναι το μόνο που έχει σημασία για την χώρα. Από αυτή την οικουμενική γιορτή σίγουρα μας έλλειψε η ανατριχίλα της ανάδειξης του Ολυμπιακού Ιδεώδους στην τελετή έναρξης, την οποία έσωσε η Celine Dion με εντυπωσιακό custom made φόρεμα ενός από τα πιο κερδοφόρα brand της LVMH, προφανώς!