Αυξητικές τάσεις παρατηρούνται στην αγορά του ψωμιού, με την τιμή της φραντζόλας να έχει ήδη αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Από τα 0,80 ευρώ το κιλό, το ψωμί πλέον πωλείται γύρω στο 1,20 ευρώ, με τους αρτοποιούς να προειδοποιούν πως ενδέχεται να αγγίξει ακόμη και τα 1,40 ευρώ το κιλό.
Οι φόβοι για νέες ανατιμήσεις εντείνονται, λόγω της ανόδου του κόστους πρώτων υλών, της ενέργειας και της μεταφοράς. Οι επιχειρηματίες του κλάδου εκφράζουν την αγωνία τους για τη διατήρηση της βιωσιμότητάς τους, ενώ την ίδια ώρα οι καταναλωτές βλέπουν βασικά αγαθά να γίνονται ολοένα και πιο ακριβά.
Παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι οι αυξήσεις δεν είναι αποτέλεσμα αισχροκέρδειας, αλλά πιέσεων που δεν μπορούν πλέον να απορροφηθούν, με το ψωμί να μετατρέπεται σε ακόμη ένα σύμβολο της ακρίβειας.