Για τις εξορμήσεις των Ελλήνων στις παραλίες κατά τη διάρκεια του lockdown γράφει σε άρθρο του το Reuters.
«Με θερμοκρασίες στην Αθήνα που έφταναν τους 23 βαθμούς Κελσίου, οι άνθρωποι χαλάρωσαν στην άμμο, κολύμπησαν στη θάλασσα και περπατούσαν στον παραλιακό δρόμο στην ακτή της Αθήνας, ενώ η αστυνομία περιπολούσε για να ελέγχει το πλήθος», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.
«Τα τελευταία 50 χρόνια, τόσο υψηλές θερμοκρασίες τον Ιανουάριο έχουν παρατηρηθεί μόνο δύο φορές: το 1987 και το 2010, όπως ανέφερε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
"Δεν είναι φυσιολογικό. Τέτοια μέρα πέρυσι έκανε κρύο", είπε ο 65χρονος Κυριάκος Πιτούλης. "Από την άλλη πλευρά, βοηθάει γιατί οι άνθρωποι είναι στο σπίτι και θέλουν να πάνε κάπου για να ξεφύγουν. Δεν μπορούν να μένουν στο σπίτι όλη την ώρα".
Η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς απαγορευτικού από τις αρχές Νοεμβρίου. Την Παρασκευή, οι Αρχές επέκτειναν τους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων για δημόσιες συγκεντρώσεις, μέχρι τουλάχιστον τις 18 Ιανουαρίου, καθώς η χώρα προσπαθεί να επιβραδύνει την αύξηση των λοιμώξεων, κυρίως στον Βορρά.
Μετά από ένα από τα πιο καυτά χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο πέρυσι, οι μάζες ζεστού αέρα και η σκόνη που έφτασε από την αφρικανική ήπειρο έπνιξαν τον ουρανό της Αθήνας, με ένα θερμόμετρο την Κυριακή να δείχνει 31 βαθμούς Κελσίου στον ήλιο. Αυτό συγκρίθηκε με τις μέσες θερμοκρασίες του Ιανουαρίου σε όλη την Ελλάδα, που κυμαίνονται από κάτω από μηδέν έως 5 βαθμούς Κελσίου, ή 10 βαθμούς στις περισσότερες παράκτιες περιοχές, όπως ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY).
Οι μετεωρολόγοι ανέφεραν ότι το θερμό μέτωπο, το οποίο ήρθε το Σάββατο, αναμένεται να υποχωρήσει τις επόμενες ημέρες.
Ταυτόχρονα, άλλες περιοχές της Ευρώπης βιώνουν εξαιρετικά κρύο καιρό.
"Ο καιρός θα μας τρελάνει! Γιατί βλέπουμε χιόνι, κρύο και καταστροφές στην Ευρώπη, στην Ισπανία, και εδώ έχουμε ωραίες μέρες, έχουμε ηλιοφάνεια", δήλωσε ο Παύλος Βλάχος που έκανε ηλιοθεραπεία».