Με τις ψήφους της ΝΔ, εγκρίθηκε πριν από λίγη ώρα από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια. Υπέρ ψήφισαν 156 βουλευτές της ΝΔ, ενώ καταψήφισαν Μαριέτα Γιαννάκου και Ολγα Κεφαλογιάννη.
Οι άλλοι δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που είχαν διατυπώσει ενστάσεις, οι κ.κ. Χαρ. Αθανασίου και Μανούσος Βολουδάκης, τελικώς υπερψήφισαν.
Στην ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων 7 (για το εξίσου) και 13 (το 1/3) ψήφισαν συνολικά 176 βουλευτές εκ των οποίων θετικά τοποθετήθηκαν οι 156 της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Όπως είχαν προαναγγείλει από νωρίς το μεσημέρι, ο ΣΥΡΙΖΑ- που ζήτησε την ονομαστική- απείχε αντιδρώντας στα περιοριστικά μέτρα παρουσίας των βουλευτών που βρίσκονται σε ισχύ, αλλά και το ΚΙΝΑΛ ως αντίδραση στην απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Από τη διαδικασία πάντως αποχώρησε τελικώς και το ΚΚΕ με τον Θ. Παφίλη να δηλώνει: «το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια διαδικασία τραγέλαφο την οποία χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει την στρατηγική σύμπλευση που έχει με τη ΝΔ».
Πάντως, το μέγαρο Μαξίμου επέλεξε εγκαίρως να μη ρίξει λάδι στη φωτιά των εσωκομματικών διαφωνιών για τη συνεπιμέλεια και επέβαλε κομματική πειθαρχία κατά την ψηφοφορία.
Στον απόηχο των ισχυρών διαφοροποιήσεων από τη Μαριέττα Γιαννάκου και την Όλγα Κεφαλογιάννη που άσκησαν δριμεία κριτική και ουσιαστικά προανήγγειλαν την μη ψήφισή του από την πλευρά τους,
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους για τις διαφοροποιήσεις Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη σχολίασε: «Η διαφορετική άποψη είναι σεβαστή σε ένα νομοσχέδιο υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας».