Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη από την ολομέλεια της Βουλής με 160 ψήφους, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.
Ειδικότερα, κατά τη σημερινή διαδικασίθα, ψήφισαν 276 βουλευτές, απόντες ήταν 24.
Ο Τάσος Γιαννίτσης έλαβε 34 ψήφους, η Λούκα Κατσέλη 29 και ο Κωνσταντίνος Κυριακού 14. «Παρών» επέλεξαν 39 βουλευτές.
Η εκλογή Τασούλα επήλθε με την τέταρτη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.
Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας θα γίνει στις 13 Μαρτίου 2025 όταν και λήγει η θητεία της απερχόμενης Προέδρου, Κατερίνας Σακελλαρόπουλου.
Οι ψηφοφορίες
Στην πρώτη και τη δεύτερη ψηφοφορία απαιτείτο πλειοψηφία δύο τρίτων (200), ενώ στην τρίτη ψηφοφορία απαιτείτο πλειοψηφία τριών πέμπτων (180).
Στις ψηφοφορίες αυτές, ο κ. Τασούλας είχε ψηφιστεί από 160 βουλευτές, ο προτεινόμενος από το ΠΑΣΟΚ Τάσος Γιαννίτσης από 34 βουλευτές, η προταθείσα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λούκα Κατσέλη από 40 βουλευτές, και ο προταθείς από την ΚΟ Νίκη, Κ. Κυριακού από 14 βουλευτές.
Στην πρώτη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει 297 βουλευτές και είχαν καταγραφεί 49 «παρών» και 3 απουσίες, ενώ στη δεύτερη και την τρίτη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει και οι 300 βουλευτές, και είχαν καταγραφεί 52 «παρών».