Οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολλά υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα από εκείνους που δεν το κάνουν, διαπιστώνει μια μελέτη. Αλλά κάποια από αυτά τα τρόφιμα φαίνεται ότι αυξάνουν τον κίνδυνο περισσότερο από άλλα.
Τα επεξεργασμένα κρέατα, τα ποτά με ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά, τα επιδόρπια με γαλακτοκομικά και τα είδη πρωινού που περιέχουν ζάχαρη συνδέονται με τον πρόωρο θάνατο από κάθε αιτία, διαπίστωσαν οι συντάκτες της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο The BMJ. Ειδικά τα επεξεργασμένα κρέατα (λουκάνικα, μπέικον, αλλαντικά κτλ) συνδέονται με τον μεγαλύτερο κίνδυνο.
Η σύνδεση ανάμεσα στα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα φαίνεται να μειώνεται εάν η συνολική διατροφή του ατόμου είναι υγιεινή, όμως οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εάν κάποιος καταναλώνει όσο το δυνατόν λιγότερα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα, κάνει μακροπρόθεσμα καλό στην υγεία του.